Annons

Grupp A Junior-VM i ishockey 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Vi börjar med den första gruppen i JVM i Göteborg; grupp A. Här är Kanada knappa favoriter att vinna gruppen framför Sverige. Finland är en liten underdog att blanda sig i kampen om gruppsegern enligt oddssättarna. Tyskland väntas ta den sista kvartsfinalplatsen på bekostnad av Lettland. Vi ser fram emot några mycket heta och fina matcher för Småkronorna här mot Kanada och Finland inför ett fullsatt Scandinavium.

Odds vinnare grupp A – JVM 2024 

Se JVM odds nedan på vilka som vinner grupp A i JVM 2024.

Så avgörs JVM grupp A

I grupp A hittar vi fem nationer som alla ska möta varandra en gång. Vilket innebär att varje lag spelar fyra matcher vardera. Alla gruppens matcher spelas i Scandinavium. De fyra bästa lagen i gruppen kvalificerar sig för vidare spel i kvartsfinalen. Laget som slutar sist i gruppen tvingas spela en avgörande match mot det jumboplacerade laget i grupp B. Vinnaren där stannar kvar i JVM:S högsta division nästa år och förloraren åker ner ett snäpp. 

Lagen i grupp A

Kanada som den stornation man är inom ishockeyn åker till JVM i Göteborg med två raka titlar i bagaget. Conor Bedard gjorde ingen besviken under förra årets JVM och trots att han har åldern inne för att vara med  i år igen, så har han i skrivandets stund börjat slå igenom rejält i NHL med sitt Chicago Blackhawks. Nu kommer man som vanligt med ett starkt lag, där de flesta spelarna redan har blivit NHL-draftade. Höll ögonen lite extra på stortalangen Macklin Celebrini, som endast är 17 år gammal och väntas gå tidigt i draften 2024. Kanada är redo för sin tredje raka titel och man inleder JVM 2023/24 i grupp, tillsammans med Sverige, Finland, Tyskland och Lettland.

Speltips: vinnare grupp A

Kanada är som sagt favoriter att ta hem gruppen framför Sverige. Vi tror även att Finland kan vara med och utmana om man hittar tillbaka till ett vägvinnande spel. En stor faktor för svenska framgångar är om hemmapubliken kommer ge de svenska spelarna en extra boost eller om de till en början kan bli lite hämmade av hemmatrycket? Värt att notera är att även många kanadensiska fans kommer att vara med och heja fram sina spelare, det har pratats om att minst 3000 fans från Kanada kommer att vara på plats i Göteborg. Men vi har svårt att tippa mot Småkronorna här och tror att man kommer gå flygande genom detta gruppspel i grupp A. Sverige vinner grupp A i JVM 2023/24.

TILL UNIBET!

Fler speltips på JVM 2024 hittar du på speltips jvm!

Kommentarer

Feedback