Annons

Grupp B - Junior-VM i ishockey 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

I den andra av JVM:s 2023/24 grupper hittar vi en större favorit till gruppsegern. USA är förhandstippade att vinna grupp B utan några större problem. Bakom amerikanerna finns fjolårets finalister Tjeckien som lär vara laddade att bjuda upp till dans. Slovakien och Schweiz har båda lite skrällpotential i sig, medan Norge lär få det mycket tufft att undvika sistaplatsen i gruppen.

Odds vinnare grupp B – JVM 2024

Nedan kan du se JVM odds för lagen i kampen om gruppsegern i grupp B i JVM 2024.

Så avgörs JVM grupp B

Upplägget här är precis samma som för grupp A. Fem lag möter varandra en gång, vilket innebär att alla lagen i grupp B ska spela fyra matcher var. Samtliga gruppmatcher spelas i Frölundaborg. De fyra bäst placerade lagen i gruppen tar sig vidare till kvartsfinal. Laget som ligger sist efter fyra spelade matcher riskerar att åka ur den högsta divisionen av JVM. Och de ställs mot jumbon från grupp A i en direkt avgörande match om  vilket lag som åker ner ett steg.

Lagen i grupp B

Förväntningarna är större än på länge för Tjeckien inför JVM 23/24 i Göteborg. Man har tagit stora kliv de två senaste åren. Först en fjärdeplats 2022 och sedan tog man sig hela vägen till final i fjol. Där pressade man hemmanationen Kanada till en förlängning innan kanadensarna lyckades sätta segermålet. Nu bör man vara redo att utmana USA om gruppsegern i grupp B, och man går in som favoriter mot gruppens övriga lag: Slovakien, Schweiz och Norge.

Speltips: vinnare grupp B

Enligt spelbolagen bör USA glida hem den här gruppen ganska enkelt, men vi tror att Tjeckien kommer att ge USA en rejäl match om gruppsegern. Tjeckien imponerade stort i fjol då man plockade hem ett silver från Kanada. Och man vann då grupp A framför Kanada och Sverige. Slovakien har viss potential men lär inte räcka till över fyra matcher, men de kan tillsammans med Schweiz mycket väl plocka några poäng från USA och Tjeckien. Vi tror dock på en liten miniskräll här och att Tjeckien vinner grupp B i JVM 2023/24.

TILL UNIBET!

För fler speltips på turneringen, se speltips jvm!

Kommentarer

Feedback