Annons

Odds på Finland - Junior-VM 2023

Spelschema, Finland

Hela spelschemat

Våra grannar och tillika stora hockeyrivaler i öst gjorde ett fint JVM förra året som slutade i en vinst i bronsmatchen mot Ryssland. Det finska siktet är utan tvekan inställt på att återigen vara med och slåss i medaljer under det kommande JVM:et.

Odds på Finland i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på Finland i JVM 2023.

Finland JVM 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner JVM 4,75
Vinner grupp A 3,25


Styrkor


Det kanske låter tråkigt men årets upplaga av Finland är ett mycket hårt arbetande kollektiv som inte viker undan en tum oavsett motstånd. Samtidigt finns det en hel glimtar av individuell skicklighet i det finska laget. Backen Topi Niemelä vann priset som turneringens bästa back förra året och han är med i år igen. Har också en förstakedja med Kemell, Raty och Hirvonen som är mycket intressant.

Svagheter


Vissa frågetecken finns kring offensiven. Om Finland verkligen har offensiv bredd för att kunna utmana USA och Kanada. I täta matcher kan det bli ett problem för laget och man måste nog förlita sig på att vara effektiva och ta vara på sina chanser för att lyckas ta medalj i JVM.

Fakta och historik om laget


Finland har deltagit i 43 JVM genom åren. Senast man vann mästerskapet var 2019 och man tog sin senaste medalj med en tredjeplats 2021. Sammanlagt har man vunnit JVM fem gånger varav tre av gulden har kommit sedan 2014.

Kommentarer

Feedback