Annons

Odds på Finland - Junior-VM 2023

Spelschema, Finland

Hela spelschemat

Tomi Lämsä är ny tränare efter att Antti Pennanen klivit åt sidan efter JVM-silvret i somras. Juniorlejonen visade fin form under en träningsturnering i november, där man bland annat krossade Småkronorna med 6-1. Nu hoppas man på en repris från JVM 2019 i just Kanada, då blev det guld för Finland. Vårat grannland i öst är tippade att vara med och slåss om att vinna grupp B i JVM ishockey 2022/23 där de kommer att möta USA, Schweiz, Slovakien och Lettland

Odds på Finland i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på Finland i JVM 2023.

Finland U20 - JVM 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Vinnare JVM 5,50
Vinnare grupp A 1,90

Finlands styrkor

Finland var ett ganska komplett hockeylag under JVM i somras. Stabila bakåt och med fin offensiv briljans. Topias Vilen är en mycket lovande back som är draftad av New Jersey Devils. Just nu spelar han regelbundet i Pelicans och gör en del poäng från sin backposition. Framåt ser Joakim Kernell och Jani Nyman spännande ut. Kernell kom tvåa i poängligan i somras med tolv poäng. Nyman har visat mycket fin form i Juniorlejonen under hösten och har stor potential att ösa in poäng i JVM.

Svagheter hos Finland

Det kan alltid ta sin tid att få alla bitar på plats när det byts tränare. Det är precis vad Finland har gjort sedan i somras. Det gäller för Lämsä att snabbt nå fram till spelarna med sina taktiska tankar annars kan det vara ett lite ringrostigt Finland som vi ser under början av årets JVM.

Fakta och historik om Finland i JVM

Finland gör nu sitt 44:de mästerskap. Man har tagit fem guld totalt, där det senaste bärgades 2019. Man tog brons 2021 och silver i somras.

Kommentarer

Feedback