Annons

Odds på USA - Junior-VM 2023

Spelschema, USA U20

Hela spelschemat

Amerikanerna följde upp sitt guld 2021 med att ryka direkt i kvartsfinalen i somras mot Tjeckien. En stor missräkning och besvikelse. Man har plockat medalj i fem av de sju senaste turneringarna och nu siktar man mot medaljer igen. Allt annat ses nog som ett stort misslyckande. Ett nytt försök på att ta guldet blir det i JVM ishockey 2022/23 där de i grupp B kommer att möta Finland, Schweiz, Lettland och Slovakien.

Odds på USA i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på USA i JVM 2023.

USA U20 - JVM 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Vinnare JVM 6,25
Vinnare grupp B 1,95

Styrkor hos USA

Den preliminära truppen kryllar av kvalitet, där sju spelare har gått i första rundan av NHL-draften. Håll ett extra öga på backen Luke Hughes, han draftades fyra av New Jersey Devils 2021. Centern Logan Cooley valdes som trea totalt av Arizona Coyotes i somras.  Forwarden Tyler Boucher valdes som tionde man av Ottawa Senators. Som ni ser så kryllar det av hockeytalang i USA:s truppbygge.

Svagheter hos USA

USA har alltid stora förväntningar på sig i JVM, och i somras lyckades man inte motsvara dessa. Frågan är om denna upplaga av USA klarar av att hantera den stora press som finns på spelarna, speciellt nu när man ska till ärkerivalen Kanadas hemmais.

Fakta och historik om USA i JVM

USA har varit mycket bra i JVM sedan 2010. Fyra av sina fem guld totalt har bärgats sedan dess. Man har även tagit ett silver och tre brons under denna tidsperiod. Sammanlagt har USA deltagit i JVM 46 gånger sedan 1977.

Kommentarer

Feedback