Annons

Odds på Kanada - Junior-VM 2023

Spelschema, Kanada U20

Hela spelschemat

De kanadensiska lönnlöven är redo att ta tillbaka titeln i JVM på hemmais i Kanada. Under förra årets mästerskap imponerade Kanada stort fram tills finalförlusten mot USA. Då var det tomma läktare i Rogers Place nu väntas Kanadas fanatiska hemmapublik vara tillbaka och bära fram laget till nya framgångar.

Odds på Kanada i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på Kanada i JVM 2023

Kanada JVM 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Vinner JVM 2,20
Vinner grupp A 1,42

Styrkor


Lagets kanske främsta styrka är den enorma bredd av talangfulla hockeyspelare som Kanada har att välja på. Det spelar egentligen ingen roll vilka spelare som är på isen i Kanadas trupp alla håller minst lika bra nivå eller bättre än motståndarnas spelare. Från Målvakt till målskyttar. Håll ett extra öga på supertalangerna Mason McTavish och Connor Bedard som båda har NHL-erfarenhet.
 

Svagheter


Det går faktiskt att hitta ett par svagheter om än inte speciellt omfattande. Dels kan trycket och pressen på att vinna bli ett negativt ok för unga spelare. Och dels saknar faktiskt årets Kanada en utpräglad storstjärna likt tidigare år som Connor McDavid och Sidney Crosby.

Fakta och historik om laget


Kanada har vunnit JVM hela 18 gånger. Senast man turneringen var 2020 i Tjeckien. Man vann fem raka mästerskap under åren 2005-2009. Sverige kan stoltsera med att ha vunnit den största segern mot Kanada i JVM, då man krossade laget 1975 med hela 17-1.

Kommentarer

Feedback