Annons

Odds på Sverige - Junior-VM 2023

Spelschema, Sverige U20

Hela spelschemat

Småkronorna ser ut att ha något trevligt på gång. Brons under JVM i somras och U18-guld tidigare i år. Tränare Magnus Hävelid gör sitt första JVM. Isak Rosen och Fabian Lysell är två namn att hålla koll på, båda spelar till vardags i AHL. Truppen ser ut att ha en fin blandning mellan de äldre 03:orna, 04:or och en spelare född 2005 (Axel Sandin-Pellikka). I JVM ishockey 2022/23 spelar Sverige i grupp A tillsammans med Kanada, Tjeckien, Österrike och Tyskland.

Odds på Sverige i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på Sverige i JVM 2023.

Sverige U20 - JVM 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Vinnare JVM 8,00
Vinnare grupp A 3,75


Styrkor hos Sverige

Det finns stor offensiv potential i denna upplaga av Juniorkronorna. Fabien Lysell öser in poäng i AHL, Filip Bystedt har spelat en hel del i SHL och visat fin form i Småkronorna. Isak Rosen glänser även han i AHL just nu. Samtidigt så har lagkapten Victor Stjernborg spelat mycket i serieledande Växjö under hösten. 

Sveriges svagheter

Tyvärr finns inte backen Simon Edvinsson med i truppen. Han tackade till slut nej till medverkan. Vilket innebär att vi ställer ett litet frågetecken till nivån på Sveriges defensiv. Det är lagdelen som måste fungera om det ska bli ett mycket trevligt JVM.

Fakta och historik om Sverige i JVM

Småkronorna har tagit guld två gånger i JVM. 1981 och 2012. Dock har man lyckats ta sig till final och ta ett silver 11 gånger. Sammanlagt har man deltagit i 44 JVM:s. Senast man nådde hela vägen till final var 2018.

Kommentarer

Feedback