Annons

Odds på Sverige - Junior-VM 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Sverige U20

Hela spelschemat

Förra året lyckades Småkronorna ta en fjärdeplats i JVM. Nu är man äntligen på hemmaplan och man siktar definitivt att vara med och slåss om titeln i en hemmafinal i Scandinavium. Laget får dock klara sig utan Leo Carlsson som inte får tillåtelse av sin klubb Anaheim Ducks att ansluta till turneringen. Många av truppens spelare var med och vann U18-VM 2022, så visst finns det en hög potential här. De flesta av spelarna har redan börjat få rejält med speltid i sina SHL-lag. Sveriges grupp i JVM 23/24 är grupp A och motståndarna heter Kanada, Finland, Tyskland och Lettland.

Odds på Sverige i JVM 2024

Nedan ser du JVM odds på Sverige 2024.

Sverige U20 - JVM 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Vinnare JVM 3,25
Vinnare grupp A 2,35

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.


Styrkor hos Sverige

En hel drös av spelarna var med i JVM senast och har på så sätt skapat sig en fin mästerskapsrutin redan. Backsidan ser mycket stark ut i år. Axel Sandin Pellikka har gått som tåget i Skellefteå under hösten. Framåt har Jonathan Lekkerimäki imponerat stort i Örebro och han har redan smällt in 10 mål i SHL.

Sveriges svagheter

Vi är lite oroade över hur poängproduktionen framåt kommer att se ut nu när Leo Carlsson inte finns med. Risken finns att Lekkerimäki kommer få dra ett lite för tungt lass framåt. Men å andra sidan finns det andra offensiva spelare som gjort det okej under hösten i SHL, och förhoppningsvis kan några av dessa kliva fram under JVM:s gång.

Fakta och historik om Sverige i JVM

Två guld har det blivit totalt sett för Sverige i JVM: 1981 och 2012. Till detta har man elva till finalen där man tagit ett silver. Senaste gången som Småkronorna tog sig till en final var 2018. 

Kommentarer

Feedback