Annons

Odds på Sverige - Junior-VM 2023

Spelschema, Sverige U20

Hela spelschemat

Årets upplaga av Juniorkronorna siktar som vanligt mot i alla fall en semifinal. Förra året var en besvikelse och missräkning när man rök redan i kvartsfinalen mot Finland. Räkna med ett revanschlystet lag som kommer göra allt för att ta sig tillbaka bland de fyra bästa lagen under årets JVM.

Odds på Sverige i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på Sverige i JVM 2023

Sverige JVM 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner JVM 6,00
Vinner grupp B 2,05

Styrkor

Truppen innehåller ganska mycket av JVM-rutin. Tyvärr har både Holtz och Eklund lämnat återbud vilket gör att juniorkronarna får ställa sitt hopp till Olausson, Lysell, Niederback och Lekkerimaki. En annan spelare att hålla ögonen på är HV71:s back Emil Andrae som stod för makalösa 44 poäng på 51 matcher i Hockeyallsvenskan, vilket bidrog till att han blev draftad av Flyers i runda 2. 

Svagheter

Det största frågetecknet blir om Sverige kommer att lyckas skaka sig av med förlorarmentaliteten från förra årets JVM och hitta ett självförtroende som gör att man kan stå upp mot de bättre lagen. Två nyckelmatcher blir i gruppspelet mot USA och Schweiz, där måste Sverige prestera annars riskerar årets JVM att ta slut redan i kvartsfinal mot Finland eller Kanada igen.

Fakta och historik om laget


Sverige har vunnit JVM två gånger 1981 och 2012. Lägg därtill att man tagit silver hela elva gånger. Laget har deltagit i JVM 43 gånger sedan 1974. Senast Juniorkronorna nådde en final var 2018 då förlorade man mot Kanada med 3-1.

Kommentarer

Feedback