Annons

Odds på Schweiz - Junior-VM 2023

Spelschema, Schweiz U20

Hela spelschemat

Inför förra vinterns JVM talade allt för att schweizarna skulle bli slagpåse. Man slutade nämligen sist i sin grupp året innan med fyra förluster och 5-20 i målskillnad. Nu kan de dock skratta sig lyckliga efter att ha hamnat i samma grupp som Tyskland och Österrike. Allt annat än en kvartsfinalplats vore fullständig katastrof, men allt kan hända i hockey. 
 

Odds på Schweiz i JVM 2023

Nedan ser du oddsen på Schweiz i JVM 2023

Kanada JVM 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner JVM 101,00
Vinner grupp B 21,00

Styrkor


Schweiz har de senaste åren samlat på sig värdefull rutin i att spela i den högsta divisionen. Vilket gör att varje ny årskull har en bättre chans än den innan att slå från underläge och pressa bättre motstånd i enstaka matcher. Har trots allt en förstahemma som spelar stadigt i Schweiziska ligan. 

Svagheter


Kort och gott att man är en mindre hockeynation och på så sätt inte har samma kvalitet på sina talanger som de stora hockeynationerna har. Schweiz kämpar på och har en hel del fina talanger men det räcker inte för att utmana de större länderna.

Fakta och historik om laget


1998 var det gyllene JVM:et för Schweiz del, då lyckades man skrälla stort och vinna bronsmatchen mot Tjeckien. Även 2019 var ett framgångsrikt år då man mycket oväntat slog ut Sverige från kvartsfinalen och tog sig till semifinal.

Kommentarer

Feedback