Annons

Odds EM 2024 - Portugal - Startelva & Taktik

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less
Football pitch
3-4-3
Portugal
Portugal
C. Soares
J. Fonte
R. S. G. A. Dias
S. Oliveira
B. Fernandes
B. M. V. d. C. e Silva
C. Ronaldo
D. J. T. d. Silva
A. Lopes
J. P. C. Cancelo
D. L. H. Pereira

Taktik

Förbundskaptenen för Portugal, Roberto Martínez, tog över landslaget inför kvalet till EM 2024. Han förde laget till en förstaplats i kvalspelet efter idel segrar och såg till att Portugal blev hela kvalets bästa nation.

Martínez varierar mellan ett par olika uppställningar. Han föredrar en 3-4-3-uppställning men kan också gå ner på fyra backar om det behövs. När det är skarpt läge i EM 2024 lär han förlita sig på den formation han känner till bäst, det vill säga 3-4-3.

Straffskytt

I många år har Cristiano Ronaldo varit den självklara straffskytten för Portugal, och kommer att fortsätta vara det så länge han är på planen under EM 2024. Där bakom finns det andra skickliga straffskyttar som inte räds att kliva fram.

Den som man framför allt kan förlita sig på är mittfältaren Bruno Fernandes. Han har rollen i klubblaget Manchester United och är dessutom en lyckad straffskytt. Roberto Martínez kan med andra ord känna sig trygg i sammanhanget oavsett vilka spelare som är på planen.

Frisparkar

Vi känner till Ronaldos kvaliteter som frisparksskytt. Även om han har tappat en del på andra fronter i sitt spel är det fortfarande samma spelare på liggande boll. Han har gjort mål på frispark många gånger i sin karriär, även för Portugal och i mästerskap.

Även här kan Bruno Fernandes kliva fram om det behövs. Man har också Bernardo Silva, Manchester Citys spelgeni, som har en otrolig känsla i sina fötter. Som motståndare vill man INTE ge bort onödiga frisparkar mot Portugal.

Profiler

Som vi redan har varit inne på i texten finns det flera profiler i Portugal. Det är ett stjärntätt landslag som framför allt under EM-kvalet visade sin kvalitet. 

Cristiano Ronaldo

Vi får tyvärr inte längre njuta av Cristiano Ronaldos kvaliteter på den europeiska fotbollsscenen längre, åtminstone inte till vardags. Sedan början av 2023 tillhör han Al-Nassr i den saudiarabiska ligan. Med närmare 130 mål på över 200 landskamper, och ytterligare 750 fullträffar i klubblag under karriären, är det en av världens absolut främsta fotbollsspelare genom tiderna som Portugal har till sitt förfogande.

Bruno Fernandes

Som lagkapten i Manchester United är Bruno Fernandes en spelare som går i främre ledet och som tar mycket ansvar. Det tar han med sig även till landslaget. I Portugal har Fernandes en given roll på mittfältet.

Bruno Fernandes debuterade för Portugal 2017 och var inte med vid EM-guldet 2016. Han är ute efter sin första medalj för det portugisiska landslaget. Om drömmen ska bli verklighet är mittfältaren en av spelarna som måste ha ett bra mästerskap.

Rúben Dias

När den starka offensiv som Portugal besitter stormar fram krävs det att man har en säkerhet längre bak i banan. Det har man genom en av världens främsta mittbackar, Rúben Dias.

Dias är given i landslaget och så även i klubblaget Manchester City. Han kom till Manchester när han köptes loss av Benfica för över 70 miljoner euro sommaren 2020. Sedan dess har han vunnit Premier League, Champions League och flera andra turneringar med klubblaget. 

Framtida stjärnor

Det är inte bara rutinerade storspelare som utgör en del av det portugisiska landslaget. Man har en ljus framtid med spelare som João Neves, Goncalo Ramos och Rafael Leão. 

João Neves

19-årige João Neves är nästa produkt från Benfica som är redo att bli en stjärna inom världsfotbollen. Klubben har i det närmaste spottat ut talang som resten av Europa har kunnat ta del av.

João Neves är en defensiv mittfältare som är ordinarie i klubblaget och som i oktober 2023 fick debutera för Portugal. Här har landet ett framtidsnamn som gör att man kan känna sig trygga kring nivån på det centrala mittfältet för många år framöver.

Goncalo Ramos

Många höjde på ögonbrynen när Goncalo Ramos förpassade Cristiano Ronaldo till bänken när Portugal skulle möta Schweiz i åttondelsfinalen i VM 2022. Ramos tackade för förtroendet genom att göra ett hattrick i 6-1-segern.

Ramos har ett ruggigt målsnitt under sin korta karriär i landslaget. Han gjorde bland annat mål i träningslandskampen mot Sverige på hemmaplan i mars. Det återstår att se om Ramos får starta i EM. Om inte har Portugal en pålitlig målskytt att slänga in från bänken.

Rafael Leão

Rafael Leão presenterade sig för den breda fotbollspubliken för ett par år sedan. Flytten från franska Lille till Milan under sommaren 2019 blev precis det steg som den vindsnabbe yttern behövde för att utvecklas ytterligare. 

Landslagsdebuten för den nu 24-årige Leão kom i oktober 2021 och idag är han given under Roberto Martínez. Utöver att han gör mål på egen hand är Leão en spelare som inte sällan spelar fram sina lagkamrater.

Kommentarer

Feedback