Annons

Nordmakedoniens landslag inför EM 2021

Spelschema, Nordmakedonien

Hela spelschemat

Under Eurtopamästerskapen 2021 gör Nordmakedonien sin EM-debut, och äntligen får landslagskaptenen Goran Pandev uppleva ett EM. Detta blir antagligen hans sista chans med tanke på att han fyller 38 strax efter EM 2021. Pandev är den absolut största spelaren i makedonisk fotbollshistoria.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp C - Fotbolls-EM 2021

Lag SM V O F MS P
Holland 3 3 0 0 +6 9
Österrike 3 2 0 1 1 6
Ukraina 3 1 0 2 -1 3
Nordmakedonien 3 0 0 3 -6 0

Hur långt gick Nordmakedonien i Fotbolls-EM?

Nordmakedonien hamnade sist i Grupp C under Fotbolls-EM 2020. Enligt odds på EM antogs det att slagpåsen Nordmakedonien skulle gå poänglösa ur Fotbolls-EM. På denna front hade svenska bettingsidor helt och hållet rätt. Nordmakedonien gjorde 2 mål i gruppspelet och släppte in åtta mål.

Nordmakedoniens matcher i Fotbolls-EM

Nedan hittar du länkar till alla Nordmakedoniens matcher under Fotbolls-EM 2020.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Nordmakedoniens styrkor

  • Goran Pandev är landets bästa spelare
  • Slog sensationellt Tyskland på bortaplan i VM-kvalet med 1-2

Nordmakedoniens bästa spelare spelar till vardags i italienska Serie A. Goran Pandev har mer eller mindre endast lirat för italienska klubbar sedan 2001, då han gick till Inter. Han spelade kort i Galatsaray under säsongen 2014/2015, utöver det har hans seniorkarriär spelats i Italien.

Pandev är tillsammans med Eljif Elmas de bärande spelarna i Nordmakedoniens EM-trupp, ska det finnas någon chans att gå vidare ur grupp C måste bägge dessa göra superprestation efter superprestation.

Nordmakedonien Fotbolls-EM - Grupp C

Källa: Mihai BARBU / POOL / AFP

Nordmakedoniens svagheter

  • Rankas som EM-slutspelets sämsta nation
  • Mer eller mindre allt hopp läggs på Goran Pandev

Det är ingen hemlighet att Nordmakedonien inte är en stor fotbollsnation, vilket gör det svårt för oss att utlova att dem kommer klara det tuffa motståndet i grupp C. Grupp C blir svår, dem åker med största sannolikhet ut här och får nöja sig med att spela ett par gruppspelsmatcher i sin EM-debut.

Vägen till EM

Nordmakedonien klarade att ta sig till EM genom playoff-matcher. De hamnade på plats tre i grupp G och i playoff-matcherna slog de först Kosovo med 2-1 och i playoff-finalen mötte de Georgien. I matchen mot Georgien blev Goran Pandev den store hjälten med sitt matchvinnande mål i den 56:e minuten.

Eljif Elmas blev skyttekung för Nordmakedonien i kvalet med sina fyra mål. Napoli-spelaren är en av grundstommarna i den nordmakedonska truppen.

Goran Pandev och Ezgjan Alioski stod bägge för två assists i kvalet, och delar därmed förstaplatsen för flest assists.

Läs mer om Nordmakedoniens landslag på deras officiella hemsida: ffm.mk/en

Nordmakedoniens EM-historik

Som bekant deltar Nordmakedonien i EM för första gången under detta EM. Deras EM-debut  sker den 13:e juni mot Österrike. En nation som de mötte under kvalet och förlorade mot.

Lagen i Grupp C

Spelschema, Nordmakedonien

Spelschema, Odds och speltips EM

Kommentarer

Feedback