Annons

Odds EM 2024 - England - Startelva & Taktik

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less
Football pitch
5-3-2
England
England

Taktik

Nordmakedonien spelar vanligtvis 4-2-3-1, men har i de senaste matcherna även testat 3-4-1-2 och 5-3-2. Nordmakedonierna har bra kantspelare i Ezgjan Alioski och Stefan Ristovski, som spelar i Leeds respektive Dinamo Zagreb. Alioski höll under kvalet till EM jämna steg med Goran Pandev i nordmakedoniska assistligan. I kvalmatchen mot Kosovo där de säkrade sin plats till sommarens EM ställde de upp med 3-4-1-2 och använde Ristovski och Alioski som wingbacks.

Straffskytt

Ezgjan Alioski slår straffarna för Nordmakedonien.

Frisparkar

Ezgjan Alioski slår även frisparkarna för Nordmakedonien.

Profiler

Goran Pandev, Eljif Elmas och Ezgjan Alioski.

Den 37-årige Goran Pandev debuterade i landslaget för nästan 20 år sedan i en ålder av 17 år och tio månader. Sedan dess har det blivit 114 internationella matcher för den största spelaren i Nordmakedoniens fotbollshistoria. Pandev har varit med om mycket i sin karriär, men aldrig ett EM tidigare, detta är därmed hans första.

Trots sin unga ålder är Eljif Elmas redan en av Nordmakedoniens största profiler. Elmas debuterade för landslaget 2017, och i skrivande stund listas han för 21 landskamper. På dessa har den offensiva mittfältaren bidragit med fyra mål och fem assist.

Ezgjan Alioski har spelat 39 landskamper för Nordmakedonien och här har han bidragit med sju mål. Alioski kan spela vänsterback, yttermittfältare anfallare och offensiv mittfältare. Hans mångsidighet gynnar nordmakedonierna.

Framtida stjärnor

21-åringen Eljif Elmas har redan slagit igenom och han är den enda unga spelaren som är riktigt spännande i den nordmakedonska truppen. Enligt Transfermarkt ligger hans marknadsvärde på 18 miljoner euro.

Kommentarer

Feedback