Annons

Odds EM 2024 - Danmark - Startelva & Taktik

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less
Football pitch
4-3-3
Danmark
Danmark
18
A. Bah
17
V. Kristiansen
10
C. Eriksen
2
J. Andersen
6
A. Christensen
3
J. Vestergaard
21
M. Hjulmand
23
P. Höjbjerg
19
J. O. Wind
9
R. Höjlund
1
K. Schmeichel
22
F. Rönnow
4
S. Kjär
11
A. S. Olsen
5
J. Mähle
7
M. Jensen
8
T. Delaney
24
A. Dreyer
12
K. Dolberg
13
M. Jörgensen
14
M. Damsgaard
15
C. Nörgaard
20
Y. Y. Poulsen
25
R. Nissen
26
J. B. Larsen
16
M. Hermansen

Taktik

Efter en framgångsrik tid i danska Nordsjälland, och en avstickare till tyska Mainz, tog Kasper Hjulmand över det danska landslaget sommaren 2020. Nu går han in med Danmark i ett tredje raka mästerskap. EM 2021 resulterade i en meriterande semifinalplats för Hjulmand och landslaget. 

Kasper Hjulmand har experimenterat en hel del med laguppställningen under sin tid som förbundskapten. Den uppställning han främst lutar sig mot är ett 4-3-3 av den mer offensiva sorten. I matcher mot bättre motstånd kan det enkelt bli en 4-2-3-1-uppställning om så önskas. 

Straffskytt

Det danska landslaget har ingen given straffskytt. Om man får en straff under EM 2024 lär man dock förlita sig på den rutinerade mittfältaren Christian Eriksen. Pierre-Emile Höjbjerg tog lagets enda straff i EM 2020 men brände den i premiären mot Finland.

En annan som kan vara aktuell är Manchester Uniteds Rasmus Höjlund. Anfallaren har även om han har blandat och gett under säsongen i klubblaget vuxit fram till en given spelare i Kasper Hjulmands danska landslag. 

Frisparkar

I Christian Eriksen har man däremot en given frisparksskytt när lägena ges utanför motståndarnas straffområde. Han har återkommande under karriären visat att han besitter en grym känsla i sin högerfot, något som visar sig på fasta situationer.

Om man vill ha en frispark av den lite hårdare sorten, kanske från längre avstånd, är Pierre-Emile Höjbjerg ett alternativ. Det ska dock krävas mycket för att Eriksen ska lämna ifrån sig ett bra frisparksläge, speciellt i ett mästerskap när så mycket står på spel. 

Profiler

Många lovande danska spelare har tagit sig in i landslaget och är på väg fram också. Det finns dock fortfarande ett par namn som ingår i den mer rutinerade delen av truppen och som har en framträdande roll när det vankas mästerskap. 

Simon Kjaer

Med över 130 landskamper på meritlistan är Simon Kjaer en spelare som har varit med under Danmarks relativt framgångsrika period på senare år. Han har tagit landet till stora mästerskap och var en starkt bidragande faktor till succén på hemmaplan 2021. 

Simon Kjaer har hunnit fylla 35 år men är fortfarande en klart duglig spelare på den här nivån. Han är inte lika given i klubblaget Milan men en spelare som man kan lita på i alla lägen. Karriären har även inneburit spel i klubbar som Atalanta, Sevilla, Roma och Fenerbahce. 

Christian Eriksen 

Spel i klubbar som Ajax, Tottenham, Inter och nu Manchester United gör att Christian Eriksen kanske är den mest meriterade och välkända spelaren i det danska landslaget. Han kämpade sig tillbaka från hjärtproblemen som uppdagades i EM 2020 och är nu återigen en stor del av landets framfart.

Christian Eriksen debuterade för Danmark redan 2010 och har gjort en bra bit över 100 landskamper för landet. Det är en spelare som både gör mål men framför allt spelar fram sina lagkamrater. I Eriksen har man också ett farligt vapen på fasta situationer. 

Kasper Schmeichel 

En annan rutinerad herre hittar vi i målvakten Kasper Schmeichel. Han blev ett namn för den breda publiken när han vaktade stolparna i det Leicester City som vann Premier League säsongen 2015/16, en prestation som klassas som fotbollshistoriens största skrällar. 

Karriären har tagit honom vidare till OGC Nice och sedermera Anderlecht där han nu är hemmahörande. Även här hittar vi ett hundratal landskamper på meritlistan och en karriär som gör pappa Peter Schmeichel stolt. 

Framtida stjärnor

Våra nordiska grannar har en spännande generation på gång, som gör att ovan nämnda spelare kan lämna framtiden i trygga händer. 

Rasmus Höjlund 

Det självklara framtidsnamnet är anfallaren Rasmus Höjlund. Debuten i FC Köpenhamn följdes upp av spel i Sturm Graz och Atalanta innan han sommaren 2023 värvades till storklubben Manchester United, där han sakta men säkert har vuxit in i kostymen.

Höjlund debuterade för Danmark lagom till EM-kvalet fram till 2024 års turnering. Han blev lagets främsta målskytt och gjorde flera viktiga mål under kvalspelet. I EM 2024 kan han ta nästa steg i karriären.  

Mikkel Damsgaard

En annan dansk i Premier League är kantspringaren Mikkel Damsgaard. Han har fått begränsat med speltid i Brentford under säsongen som följd av en skada men är en spelare som både klubblaget och landslaget kan dra nytta av.

Damsgaard är 23 år och har hunnit med ett tjugotal landskamper för Danmark. Han spelade i VM 2022 och var även en del av resan till semifinal i EM 2020. Här har Hjulmand tillgång till en spelare som kan förändra matchbilder. 

Victor Kristiansen

Bologna har gjort en oerhört fin säsong i Serie A och man har gjort det med dansken Victor Kristiansen som vänsterback. Han är på lån i klubben från Leicester City, som i sin tur köpte loss Kristiansen från FC Köpenhamn under januarifönstret 2023.

Det är en offensivt lagd ytterback som är modern i sitt spelsätt. Kristiansen debuterade för Danmark sommaren 2023 och är en spelare för framtiden. Det kan mycket väl bli tal om spel i en ännu större klubb inom kort.

Kommentarer

Feedback