Vi har precis gått in i de sista slutspelsomgångarna för EM 2021 där Spanien som med sina tolv gjorda mål är mästerskapets hittills målrikaste nation. Andra länder som har öst in mål är Danmark och Italien som har elva gjorda var. Vi har kollat närmare på de nationer vi tippar kommer att göra flest mål i mästerskapet.

Lag Högsta odds Spelbolag
Spanien 1,66
Italien 4,50
Danmark 6,50
Belgien 9,00
England 21,00
Schweiz 34,00
Tjeckien 101,00
Ukraina 101,00

Flest antal gjorda mål av deltagarländerna

Här kan du se tabell med de målrikaste nationerna i EM 2021.

Plats Landslag Antal gjorda mål
1.  Spanien 13
2. Italien 12
2.  Danmark 12
3.  England 10
4. Belgien 9
4.  Schweiz 8
6. Tjeckien 6
6. Ukraina 6

Tyskland

Inledningen mot Frankrike lämnade i efterhand en del att önska där det märktes att EM-upplagan av det tyska landslaget har en smärtsam generationsväxling att gå till mötes i försvaret. För det håller inte med en åldrande Hummels som inte längre hänger med när de andra landslagens yngre spelare sätter fart.

Den tyska offensiven däremot fick vi i mötet mot Portugal bevis på att den håller yppersta klass fortfarande. Vi såg ett Tyskland som dominerade första kvarten och trots bortdömda mål gav de inte upp utan fortsatte istället att gå hårt mot det portugisiska försvaret. Vilket även gav utdelning när de stannade på fyra gjorda mål och tre inspelade poäng.

Läs även: Vem vi tippar blir EM:s skyttekung!

Belgien

Ett Belgien som trots avsaknaden av De Bruyne slaktade Ryssland i St.Petersburg med 0-3 där Lukaku gjorde två av målen. Svårare hade de i mötet mot Danmark, iaf inledningsvis, men så fort kreatören De Bruyne kom in blev det ett helt annat Belgien på planen. Kort efter inhoppet spelade han fram så att Thorgan Hazard kunde sätta 1-1 och senare såg han själv till att ordna segern när han sköt in 2-1.

I deras sista gruppspelsmatch ställdes de mot Finland som försvarade sig bra. Det dröjde till minut 74 innan finländske målvakten Hradecky tappade in bollen och nollan var spräckt. Bara några minuter senare fixade Lukaku slutresultatet till 2-0. Särskilt målrikt blev det inte i åttondelen mot Portugal, men de tog sig vidare med ett riktigt klassmål signerat Thorgan Hazard när han  gjorde det enda i matchen.

Italien

Körde i EM-premiären över Turkiet fullständigt. Det var längesen jag såg ett landslag dominera en match på det här sättet. Turkiet hade inte ens ett skott på mål. I det italienska lägret var Insigne lysande på den offensiva planhalvan när han styrde spelet. I andra matchen var det Schweiz som kom på besök i Rom där det slutade med att de blev överkörda med 3-0. Italien var lite mer sparsamma med målen när de i sista gruppspelsmatchen i mötet med Wales. Vinst blev det, men bara med 1-0.

I åttondelen var det ett trögare Italien vi fick se. De bjöd inte på samma offensiva fotboll som under gruppspelet och med 0-0 efter fulltid mot Österrike var det länge osäkert om de skulle ta sig vidare till kvartsfinal. Men så reste de sig i övertiden och drog snabbt ifrån med två snabba mål.

Danmark

Resan som det danska landslaget har gjort i EM 2021 är mäktig. Efter att de förlorat sina två inledande gruppspelsmöten och det lutade åt att de var utslagna reste de sig och säkrade avancemanget i den tredje och sista matchen mot Ryssland då de körde över dem med hela 4-1 inför sin hemmapublik på Parken i Köpenhamn. Nästa stopp på vägen var mötet mot Wales i åttondelen. Trots att de hade ett par dagars vila inför matchen slog de aldrig av på takten, för de gjorde precis som mot Ryssland, massor av mål. När matchen var över visade resultattavlan 4-0 till danskarna.

Schweiz

Inte många hade räknat med  att det var Schweiz som skulle komma ut som segrare efter mötet i åttondelen mot Frankrike. En jättesensation att slå ut de regerande världsmästarna. De gjorde i gruppspelet vad som krävdes för att gå vidare genom att sluta trea i grupp A. Någon vidare hög målproduktion har det inte varit, men det spelar egentligen ingen större roll eftersom att succén är ett faktum. De har inte jämfört med Spanien, spelarmaterialet att producera mål i samma utsträckning. Allt fortsättningsvis i EM 2021 är för Schweiz endast en stor framgång.

Spanien

Spanien kunde inte få in bollen på det defensivt starka Sverige i deras premiärmatch. I match nummer två när de mötte Polen höll sig Morata framme och säkrade genom att göra sitt och därmed Spaniens första mål ett oavgjort resultat. Slovakien stod för motståndet i den sista gruppspelsmatchen. Här släppte allt för Spanien när de fullkomligt krossade slovakerna med hela 5-0 på hemmaplan i Sevilla. Målskyttet tajmade de in perfekt eftersom att de tog med sig det in i åttondelen mot Kroatien då de för andra matchen i rad gjorde fem mål.

Läs även: vilka vi tippar kommer att mötas i finalen

England

Defensivt har England imponerat under mästerskapet då de står på noll insläppta mål efter avklarat gruppspel. Det har dessvärre sett väldigt tamt ut framåt. Allt de mäktat med är två mål, båda gjorda av Raheem Sterling. Det är såklart en besvikelse med tanke på den offensiva kapacitet de sitter på. Det har mestadels sett idéfattigt och tungt ut. Inget jag hade förväntat mig inför mästerskapet. Men kanske är det deras plan, att segspela sig genom gruppen för att trycka gasen i botten när EM går in i sin slutfas? Det återstår att se för jag förväntar mig mer från flera av spelarna.

Sverige

Med fyra gjorda mål där tre har kommit från Emil Forsberg ligger Sverige långt efter de länder som producerat mest, Danmark och Italien med nio gjorda var. Men i mötet mot Polen lossnade det. Forsberg gjorde två viktiga mål, Viktor Claesson stod för Sveriges tredje mål som även blev det avgörande. Dejan Kulusevski som byttes in spelade fram till två av målen. Nog för att vi har höjt oss i de senaste matcherna och spelat bättre offensivt, men det kommer bli svårt att producera på samma nivå vars nationer har spelare som Lukaku, Immobile och Benzema.

Speltips: Vilken nation gör flest mål i EM?

Tippar att det blir italien som när vi summerar EM 2021 är den nation som producerat flest mål. Tycker de har bevisat att flera i laget är beredda att kliva fram när inte Immobile lyckas få bollarna i nät. Vi har sett Federico Chiesa, Matteo Pessina, Manuel Locatelli alla hamnat i målprotokollet. Mångfalden är det som gör dem till den hetaste kandidaten till att sluta i topp med flest gjorda mål före alla andra. Vi lägger spelet hos Betway* till oddset, 4.50.

TILL BETWAY