Reklam

Spaniens landslag inför EM 2021

Spelschema, Spanien

Måndag 14 juni 2021

21:00 Spanien - Sverige


Lördag 19 juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Slovakien - Spanien


Hela spelschemat

Spanien är tillsammans med Tyskland den nation som vunnit EM flest gånger. De två länderna har vunnit EM vid tre tillfällen var. Spanien har vunnit EM 1964, 2008 och 2012. 

Spanien har varit en besvikelse i de senaste årens mästerskap då de inte kunnat prestera ens i närheten som när de vann EM 2012. I VM 2014 blev det tidigt uttåg efter att de misslyckades att ta sig vidare från gruppspelet. I EM 2016 och VM 2018 tog de sig förvisso vidare från gruppen, men åkte båda gångerna ut i åttondelsfinalen. För en så stor fotbollsnation som Spanien är det inte godkänt eftersom att de har ett spelarmaterial som ska räcka för att gå betydligt längre. 

Trots de senaste årens besvikelser är de ett bra landslag med massor av spelare i den yppersta världseliten. De är med största sannolikhet motiverade att göra bättre ifrån sig i sommarens slutspel. 

Odds: Hur går det för Spanien i Grupp E?

Här går vi igenom odds på hur det går för Spanien i Grupp E av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Spanien i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp E 1,36
Kvalificera sig från Grupp E 1,01

Odds: Hur långt går Spanien under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Spanien beräknas gå utefter odds på EM 2021. Vår tidiga gissning är att Spanien blir utslagna i semifinalen.

Hur långt går Spanien i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 4,75
Andraplats 10,00
Vinnare 9,00

Spanien styrkor 

  • Thiago är en av världens bästa mittfältare på att styra spelet
  • Har en ny generation av unga spelare som redan börjar göra sitt avtryck i landslaget

Det spanska landslaget har väldigt många tekniskt skickliga spelare, men trots det är det inte lika stjärnfyllt som det var under det tidiga 2010-talet. För den yttersta stjärnglansen står Thiago, Sergio Busquets och Koke.  

Det ser även riktigt positivt ut för det spanska landslagets framtid. Från nästkommande generations spelare har vi namn som Ansu Fati, Dani Olmo, Eric García och Ferran Torres. Lite oroväckande är det att den spelare i dagens spanska landslag som har gjort flest mål är Álvaro Morata med 18 gjorda mål.  

Spaniens svagheter 

  • Har ingen riktigt bra anfallare

Spanien hade tidigt 2010-tal några av världens bästa anfallare i Fernando Torres och David Villa där den sistnämnde är landets genom tiderna meste målskytt med sina 57 gjorda mål. I dagens landslagstrupp har de inte någon anfallare med samma spetsegenskaper. Det kommer att vila en hel del ansvar på Morata som inte är i närheten av att nå upp till samma nivåer som Torres och Villa, men han är trots allt Spaniens bästa målskytt i kvalet med sina fem gjorda mål. Totalt gjorde Spanien 31 mål i kvalet och var med dessa siffror fjärdebästa land efter Italien, Belgien och England som alla gjorde fler mål.  

Vägen till EM 

Spanien spelade i EM-kvalgrupp F som de även vann. Övriga nationer i gruppen var Rumänien, Sverige, Norge, Malta och Färöarna. De tog sig genom kvalet utan att förlora en endaste match, men tappade poäng i två matcher och det var i mötena med Norge och Sverige när de mötte dem på respektive länders hemmaplan då båda mötena slutade 1-1. Spanien och Sverige spelar dessutom i samma grupp i EM och möts i öppningsmatchen.  

Som vi nämnde var det Álvaro Morata som vann Spaniens interna skytteliga med sina fem gjorda mål. Bakom honom med fyra gjorda mål, hamnade Rodrigo och Sergio Ramos.  

Flest assist stod Thiago och Gerard Moreno för då båda gjorda tre var. Det räckte för att hamna i toppen av den interna assistligan. 

Läs mer om Spaniens landslag hos FIFA: www.fifa.com/associations/association/esp/

Spaniens EM-historik 

Spanien har som vi nämnde i inledningen vunnit EM vid tre tillfällen tidigare. Senaste gången de vann var EM 2012 när de mötte Italien i en final som slutade 4-0. 

2008 vann de EM-finalen mot Tyskland med 1-0. EM 1964 hölls i Spanien och i finalen mötte de Sovjetunionen som de besegrade med 2-1 på Santiago Bernabéu i Madrid. 

I EM 2016 åkte Spanien ut redan i åttondelen där Italien stod för motståndet. Matchen spelades på Stade de France och slutade 2-0 där Graziano Pellè och Giorgio Chiellini gjorde målen. 

Spanien går in i sitt elfte EM denna sommar och i öppningsmatchen ställs de mot Sverige. Matchen spelas på Estadio de La Cartuja i Sevilla, 14 juni.

Lägg odds på Spanien i Fotbolls-EM 2021

Casumo har högst odds på Spanien inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Spanien

TILL CASUMO

Spelschema, Spanien

Måndag 14 juni 2021

21:00 Spanien - Sverige


Lördag 19 juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Slovakien - Spanien


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback