Sverige stod som segrare efter 60 minuters spel i träningslandskampen den 21 december. Sverige började bra och satte en hög press på det slovakiska försvaret som successivt började bjuda svenskarna på en hel del chanser.

Period 1
Det tog bara 1 minut och 26 sekunder innan Carl Grundström gjorde 1-0. Det var ett kraftig övertag redan från början och Slovakien lyckades hålla Sverige på utsidan i anfallszonen men i slutet av perioden lyckades Gustav Forsling trycka dit den. Skotten i första perioden blev 18-4 fördel Sverige.

Period 2
Slovakien började ta för sig lite mer och bjöd upp till dans i den andra perioden. De inledande minuterna var spelet fram och tillbaka fram tills att Sveriges Axel Holmström tryckte in 3-0 i den tredje matchminuten. Perioden bjöd inte på några fler mål och skotten slutade 12-7 till Sverige.

Period 3
Den målrikaste perioden skulle också komma att bli den tredje. Inte bara för Sveriges del utan Slovakien fick lite spänning i matchen mot slutet ändå. Åtta minuter in i perioden hade Sverige en 5-0 ledning och det var inte mycket som talade för slovakerna. Men när Kristian Pospisil sköt reduceringen 5-1 såg Slovakien ut att få en energiboost. Det dröjde bara 36 sekunder innan 5-2 målet kom och efter det 9 sekunder innan 5-3 målet. Slovakien gjorde alltså 3 mål på 45 sekunder. Mycket närmare kom inte slovakerna och Fredrik Olofsson kunde punktera matchen med sitt 6-3 mål i slutskedet av den sista perioden.

Nu väntar Kanada ikväll den 23 december. Matchen visas på SVT Play för dig som är intresserad av att följa juniorkronornas sista träningslandskamp innan turneringen. Första matchen i JVM spelas på lördag den 26 december. Sverige möter Schweiz i den inledande omgången.