Juniorkronorna ställs mot sin tuffaste motståndare hittills när Ryssland står på andra sidan rinken natten till nyårsafton. Sverige har 54 raka segrar i gruppspelet av turneringen och har inte förlorat sedan 2006. Nu finns det dock en risk att sviten bryts då Ryssland har ett löjligt bra lag detta VM. De ryska juniorerna, ledda av legendaren Larionov, vann Karjala Cup för seniorer och trots förlusten mot Tjeckien i andra gruppspelsmatchen är det ett lag som mycket väl kan spela final i januari. För Sverige gäller det att fortsätta på den fina start som inneburit seger med 7-1 mot Tjeckien och 4-0 mot Österrike.

När börjar matchen och hur ser jag den på TV?

Matchen börjar 03:30 den 31:a december. Du kan se Ryssland - Sverige på SVT. Bokmärk vår TV-guide och missa ingen sport på TV!

Odds: Matchvinnare Ryssland vs Sverige (ordinarie tid)

Landslag Högsta odds Spelbolag
Ryssland 2,20
Oavgjort 4,35
Sverige 2,60

Odds: Matchvinnare inkl. förlängning och straffar

Landslag Högsta odds Spelbolag
Ryssland 1,80
Sverige 1,95

Speltips Sverige vs Ryssland

Det är något svårt att veta exakt vad vi har det ryska laget men visst finns det chans att Sveriges svit från 2005 bryts inatt. Samtidigt tror vi på en jämn match där det eventuellt först avgörs efter ordinarie tid. Vi tror att Juniorkronorna håller sviten vid liv men att det sitter långt inne och därför spelar vi Sverige som matchvinnare inkl förlängning och straffar till oddset 1,95 hos Bethard*.

TILL BETHARD

Vilket land vinner Junior-vm?

Att Sverige skulle vinna hela junior-VM är något osannolikt. Däremot finns chansen där. Vi ligger inte så dåligt till odds-mässigt. Vill du läsa mer om vilket land vi tror vinner Junior VM i ishockey bör du kolla in denna sida: Vilka vinner Junior-VM 20/21?

Var har vi Ryssland?

Redan innan turneringen startade var Ryssland favoriter till slutsegern efter Kanada. Premiären mot USA stärkte det intrycket när ett inspirerat Ryssland vann med 5-3. Två dagar senare förväntade de flesta att Tjeckien skulle avfärdas enkelt, en motståndare Sverige slog i sin premiär med 7-1. Men Ryssland blev nollade, släppte in två mål och vill därför ha en seger mot Juniorkronorna för att kunna säkra någon av de två översta placeringarna. Annars kan det bli tufft motstånd i kvartsfinalen då Finland eller Kanada förmodligen väntar.

Sverige behöver hålla koll på Vasili Podkolzin som stått för tre poäng på lika många matcher för ryssarna. I övrigt har det varit ganska skralt med poängproduktionen. Visst blev det sju mål mot Österrike men samtidigt vann USA mot samma lag med 11-0 och Sverige lyckades också avfärda Österrike enkelt i senaste matchen.

För att alltid hitta högsta odds är det bra att ha ett konto hos flera olika spelbolag. Du hittar alla spelbolag och bettingsidor med en svensk licens här!

Sveriges inledning av Junior-VM

Juniorkronorna inledde stabilt med att krossa Tjeckien med 7-1 och därefter blev det ännu en komfortabel seger mot Österrike med 4-0. Det är framförallt Gunler som imponerat med tre mål på två matcher men nu behöver stjärnorna Holtz och Raymond kliva fram ordentligt för att lyfta spelet ytterligare en nivå.

Sverige kom till turneringen utan sin huvudtränare och avsaknad av massor av stjärnor. Samtidigt har spelet sett bra ut under de två inledande matcherna och framförallt har defensiven varit väldigt stabil och Alnefelt i målet har imponerat kraftigt. Hans räddning vid ställningen 1-1 mot Tjeckien är anmärkningsvärd.

Om det ska bli seger mot de ryska stjärnorna krävs det en perfekt prestation men samtidigt har Juniorkronorna visat sig vara extremt svårslagna i gruppspelet av JVM. Senaste förlusten kom mot USA 2006 och 54 raka gruppspelssegrar borde betyda att Ryssland kliver in med stor respekt inför mötet.  

Hur tror du det går i matchen? Dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet nedan!