De två förlorarna från semifinalerna ska nu mötas i en match om bronset. Såväl Finland som Ryssland föll mot nordamerikanskt motstånd i semifinalen men nu får de chans att i alla fall få med sig ren medalj av detta JVM som arrangerats utan publik för första gången någonsin. Finland gav USA en match i semifinalen och föll när drygt en minut återstod av matchen. För Ryssland blev det större förlust då laget föll med 0-5 mot ett överlägset Kanada. Trots detta är Ryssland knappa favoriter till bronspengen men underskatta inte Finland som varit svårslagna i detta JVM.

När börjar bronsmatchen i Junior-VM?

Bronsmatchen mellan Finland & Ryssland börjar klockan 23.30 och kommer visas på SVT1.

Odds: Finland - Ryssland

Landslag Högsta odds Spelbolag
Finland 2,50
Oavgjort (ord. tid) 4,10
Ryssland 2,34

Odds att vinna bronset

Landslag Högsta odds Spelbolag
Finland 1,91
Ryssland 1,80

Speltips: Finland vs Ryssland

Vi tror att Finland överraskar och tar hem tredjeplatsen som ger brons till laget. Finland är svårslagna och har visat gång på gång att de kan slå underläge. Dessutom är frågan hur motiverat Ryssland är och när laget inte går alla alla cylindrar brukar det mest bli pannkaka. Vi väljer ett spela Finland som vinnare av bronset till oddset 1,91. Matchen kan mycket väl avgöras efter förlängning också men för den som tror Finland avgör under ordinarie tid finns oddset 2,50 tillgänglig på finsk seger efter tre perioder.

TILL NORDICBET

Letar du fler rekar för JVM?

Vi har en sida med analyser av flera olika spel för JVM. Läs våra rekar här: Junior VM 2021

Tankar inför matchen

Även om Ryssland har lägre odds är frågan hur motiverade de är efter att laget haft final som sitt stora mål. Därför kan det bli en tuff match mot ett motiverat Finland som missade medalj förra turneringen. Finland vann JVM 2019 men vill säkerligen ha en ny medalj nu. 

Anton Lundell är lagets största stjärna och han har varit fenomenal i detta JVM. Med åtta poäng på sex matcher är han sexa i poängligan och han kommer garanterat att få en viktig roll i matchen mot Ryssland. Kan Anton prestera på topp tror vi på en finsk seger.  

Bästa oddsbonusar för JVM

Vill du få mer pengar att spela för? Kolla in vår fullständiga lista över alla svenska oddsbonusar 2021 här.

Finlands form

De finska lejonkubbarna hade inte särskilt höga förväntningar på sig inför turneringen men har presterat tillräckligt bra för att få spela bronsmatch. Laget hade en relativt komfortabel grupp med Kanada som undantaget. Förutom matchen mot värdnationen vann Finland samtliga av sina matcher i gruppspelet.

I kvartsfinalen väntade Sverige och där visade Finland på stor moral när laget vände matchen i slutskedet och kunde vinna med 3-2. I semifinalen mot USA var det ombytta roller när Finland kvitterade med mindre än fyra minuter kvar. Tyvärr för deras del skulle man åka på ett sent baklängesmål när USA kunde avgöra med 1:16 kvar av tredje perioden. 

Rysslands form

Att Ryssland skulle nå semifinal hade nog de flesta förväntat sig med tanke på det spelarmaterielet laget har tillgängligt under turneringen. Resultaten har dock inte riktigt blivit som laget önskade och det blev förlust redan i andra matchen mot Tjeckien med 0-2. Dock gjorde segrar mot Sverige och USA att Ryssland fick komfortabel lottning i kvartsfinalen. Men segern mot Tyskland satt långt inne och det blev bara 2-1. 
>
I semifinalen mot Kanada räckte Ryssland inte till och redan efter en kvart var det avgjort då Kanada ledde med 3-0. Till slut skrev slutresultatet till 0-5 och därmed får Ryssland fokusera på bronset istället. Framförallt är det stjärnorna som inte presterat för Ryssland. Lavgets bäste poängspelare hittas först på 22:a plats och det är Rodion Amirov som svarat för sex poäng.  Frågan är om laget kan hitta motivation till att ta bronset eller om det blir en fjärdeplats för de ryska juniorerna.