Annons

Skottlands landslag inför EM 2021 - Betting.se

Spelschema, Skottland

Hela spelschemat

Skottland har äntligen kvalificerat sig till EM efter mer än två decennier av "torka". Nu måste de spela mot grannarna från England. Skottland är ett av värdländerna inför EM 2021. De spelar dock inte hemma mot England, som kommer att spela på Wembley i alla sina tre gruppmatcher. I gengäld får skotterna nöjet att välkomna Kroatien och Tjeckien hemma på Hampden Park i Glasgow.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp D - Fotbolls-EM 2021

Lag SM V O F MS P
England 3 2 1 0 +2 7
Kroatien 3 1 1 1 +1 4
Tjeckien 3 1 1 1 +1 4
Skottland 3 0 1 2 -4 1

Hur långt gick Skottland i Fotbolls-EM?

Skottland hamnade sist i Grupp A under Fotbolls-EM 2020. Enligt odds på EM antogs det att antingen Skottland eller Tjeckien skulle hamna sist, sämst odds på att gå vidare var det för Skottland. När alla matcher spelats står Skottland med ett poäng, som de tog med sig efter en oavgjord match mot England. - En riktig skrällpoäng!

Skottlands matcher i Fotbolls-EM

Nedan hittar du länkar till alla Skottlands matcher under Fotbolls-EM 2020.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Skottlands styrkor

  • Har de senaste åren fått fram några riktigt fina löften som Scott McTominay och Kieran Tierney
  • Det gör fysiskt och psykiskt ont att möta Skottland

Skottlands spelstil och trupp har kommit att bli mer raffinerad de senaste åren. Det råder dock inte någon tvekan om att den största styrkan ligger i det fysiska spelet. Hårda tacklingar som ekar hela vägen över den engelska kanalen, spelarnas mod och vilja att bekämpa motståndet tills den sista droppen blod har runnit, är och kommer fortsatt att bli Skottlands varumärke vad gäller fotboll. De skotska spelarna biter ihop tänderna och gör allt för att göra matcherna till ett helvete för motståndarlagen.

Det är Skottlands första stora landslagsturnering sedan 1998 års VM-deltagande i Frankrike. Det gäller redan från start visa att de har vad som krävs för att kämpa sig vidare från gruppspelet.

Skottland Fotbolls-EM - Grupp D

Källa: Paul ELLIS / POOL / AFP

Skottlands svagheter

  • Spelartruppen består mestadels av spelare från de inhemska brittiska ligorna
  • Har inte deltagit i ett internationellt mästerskap sedan VM 1998

Om Skottland är kända för att aldrig ge upp och ge allt i matcherna är spelarmaterialet i deras trupp dessvärre inte lika känt. Iaf inte utanför de brittiska öarna då större delen av landslaget spelar i den inhemska ligan där klubbarna Rangers FC och Celtic är överrepresentade. En del av spelarna tillhör även klubbar i engelska Championship och Premier League.

Det behöver såklart inte vara till lagets nackdel och med ett sådant spelarmaterial kommer det förmodligen räcka att ta sig vidare från gruppen. Men de har inga tekniska spelare som är på europeisk toppnivå och dessutom är skillnaden kvalitetsmässigt stor i truppen bland spelarna.

Läs mer om Skottlands landslag på deras officiella hemsida: www.scottishfa.co.uk

Vägen till EM 2021

Vägen till EM 2021 var lång, kall och tuff för den skotska truppen. De slutade som nummer tre i Grupp I under kvalet, därför borde de egentligen inte kvalificerat sig till EM. Men de fick en extra chans via playoff i Nations League-slutspelet. Egentligen slutade de bara tvåa i sin Nations League-grupp, men eftersom vinnarna från Tjeckien redan hade säkrat en biljett till EM 2021, gick en EM-plats till Skottland.

Skottlands EM-historia

Skottland har inte varit inblandad i en EM sedan 1996, då England stod som värd. Vid det tillfället vann de en match, spelade en oavgjord och förlorade en. Tyvärr räckte inte fyra poäng för att gå vidare från gruppspelet, men nu ges kilt-nationen ännu en möjlighet att göra alla hårdkokta skotska hjärtan än mer stolta.

Kommentarer

Feedback