Reklam

Polens landslag inför EM 2021

Spelschema, Polen

Måndag 14 juni 2021

18:00 Polen - Slovakien


Lördag 19 juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Hela spelschemat

Polen hade ett riktigt bra EM i Frankrike 2016, där de gick hela vägen till kvartsfinal. För motståndet stod Portugal som de åkte ut mot på straffar. Bäste målskytt blev då Jakub Blaszczykowski med två gjorda mål. Robert Lewandowski och Arkadiusz Milik blev näst bästa målskyttar med ett gjort mål vardera. 

Paulo Sousa som närmast kommer från att säsongen 2019/20 tränat Bordeaux i franska Ligue 1 blev i januari 2021 anställd som landslagstränare för Polen. Uppdraget i Polen är hans första på landslagsnivå. Sousa ersatte Jerzy Brzęczek som ledde nationen genom kvalet.  

Odds: Hur går det för Polen i Grupp E?

Här går vi igenom odds på hur det går för Polen i Grupp E av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Polen i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp E 7,00
Kvalificera sig från Grupp E 1,45

Odds: Hur långt går Polen under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Polen beräknas gå utefter odds på EM 2021. Vår tidiga gissning är att Polen blir utslagna ur gruppspelet till förmån för Sverige och Spanien

Hur långt går Polen i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 21,00
Andraplats 51,00
Vinnare 81,00

Polens styrkor 

  • Robert Lewandowski är en av världens bästa anfallare
  • Har förlorat de senaste landskamperna mot de större nationerna

Polen har i Robert Lewandowski en av världens bästa nior. Förra säsongen när han vann Champions League med sitt Bayern München blev han även turneringens skyttekung med 15 gjorda mål.  

Bakom honom är de största namnen Krzysztof Piątek, Arkadiusz Milik, Wojciech Szczęsny och Kamil Glik.  

Polens svagheter 

  • Lewandowski har varit aningen blek i landslaget de senaste matcherna

Polens största stjärna, Robert Lewandowski fyller 33 i år och kan redan ha haft sina bästa säsonger bakom sig. Men vi ska aldrig räkna ut honom eftersom att han kan smälla till i de mest oväntade situationer. De som väntas ta över anfallsrollen efter honom i landslaget är Krzysztof Piątek och Arkadiusz Milik, men de är inte på samma nivå som honom, ännu. För att Polen ska nå långt i sommar måste Lewandowski och de mer rutinerande spelarna som Glik prestera maximalt. 

Vägen till EM 

Polen gick genom kvalet med endast en förlust, 2-0, på bortaplan mot Slovenien. De vann grupp G med hela sex mer poäng än tvåan Österrike.  

Bäste målskytt i kvalet var inte helt överraskande Robert Lewandowski med sina 6 gjorda mål. 

Läs mer om Polens landslag på deras officiella hemsida: pzpn.pl/en

Polens EM-historik 

I sommar deltar Polen för fjärde gången i ett EM. Bästa resultat de uppnått var i EM 2016 när de åkte ut mot Polen i kvartsfinalen.  

Första gången de deltog i det europeiska mästerskapet var 2008. Då spelade de bara ihop en poäng och slutade sist i gruppen. 2012 var de med som värdnation tillsammans med Ukraina. Även denna gång slutade de sist i sin grupp och gick inte vidare från gruppen. EM 2016 som var landets tredje gick det mycket bättre då de slutade tvåa i sin grupp bakom Tyskland där endast målskillnad skilde nationerna åt eftersom att båda slutade på 7 poäng.  

Kanske kan de även i detta EM prestera något liknande. Om Lewandowski toppar formen och resten av laget höjer sig. 

Det är dock inte den lättaste gruppen med Slovakien, Sverige och Spanien. Polens första match i EM blir mot Slovakien den 14 juni. 

Lägg odds på Polen i Fotbolls-EM 2021

Bet365 har högst odds på Polen inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Polen

TILL BET365

Spelschema, Polen

Måndag 14 juni 2021

18:00 Polen - Slovakien


Lördag 19 juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23 juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback