Väntan är över, efter mer än en månads VM-uppehåll är världens bästa liga äntligen tillbaka igen på annandag jul. Arsenal har just nu ett fempoängsförsprång i toppen av Premier League före Manchester City. I titelracet finns även Newcastle och Tottenham. Längre ned i tabellen finns storlag som Manchester United, Liverpool och Chelsea. Som alla väntar på att dra igång igen för att kunna klättra uppåt i tabellen.
 

Annandag jul är också speciell då det innebär Boxing Day. En dag fullspäckad med sju PL-matcher från Brentford mot Tottenham 13.30, till Arsenal mot West Ham 21.00. Så det är bara att bänka sig för runt tio timmar av högklassig fotbollsunderhållning.

Boxing Day har en lång historia och började med matchen Sheffield FC mot Hallam FC 1860. Den matchen ses ofta som världens äldsta derbymatch, och den spelades just på annandagen. I år kommer Boxing Day med en extra laddning då de engelska fansen har väntat i över en månad på att deras älskade premier League ska dra igång igen. Så räkna med ett massivt tryck på läktarna och att spelarna är minst lika taggade på planen.

Här hittar du alltid de senaste speltipsen!

Brentford – Tottenham 26/12, 13.30

En lurig derbymatch för Spurs där Brentford slog Man City borta i matchen innan uppehållet. Toney är alltid redo att näta och har smällt in tio mål så här långt. Spurs hade en ganska kass form innan VM och stora delar av truppen har varit i väg på VM. Lloris och Romero spelade final, och Perisic bronsmatch. Jansson är fortsatt skadad men Kulusevski är tillbaka och redo för spel. Vi tror att Kulusevski är spelsugen och har stor chans att hitta målet.

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Kulusevski gör mål i matchen 4,60

Crystal Palace – Fulham 26/12, 16.00


Ett till av Boxing Days tre Londonderbyn. Ett riktigt mittenmöte där båda lagen står på 19 inspelade poäng. Palace är ganska målsnåla både bakåt och framåt, Fulham är snarare precis tvärtom. Vi tror ändå det kan bli målrikt här med Zaha och Mitrovic i vardera lag.

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Över 2.5 mål 1,90

Everton – Wolverhampton 26/12, 16.00

Ångestmöte där Everton ligger precis ovanför strecket och Wolves parkerar som jumbo. Wolves nya coach Lopetegui har fått en del tid att jobba med laget i lugn och ro under uppehållet. Två lag med stora problem offensivt, Everton har gjort elva mål och Wolves har bara nätat åtta gånger i PL så här långt. Trender är dock till för att brytas och det luktar kryss lång väg här.

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Båda lagen gör mål och matchen slutar oavgjort 4,65

Leicester – Newcastle 26/12, 16.00

Hemmalaget var på uppgång innan uppehållet och plockade en del segrar efter en katastrofstart, nu väntar Newcastle som gick som tåget i Premier League under hösten. Firma Barnes och Maddison är ett ständigt hot. Isak är tyvärr fortsatt skadad och väntas inte vara redo för spel ännu. Vi tror att Leicester kan bjuda upp till dans här och det är fina odds på ettan. 

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Leicester vinner matchen 3,25

Glöm inte att kolla in vårat matchcenter för fler odds och marknader!

Southampton – Brighton 26/12, 16.00

Sydkustderby där hemmalaget ligger näst sist och nye tränaren Jones har en historia som spelare och tränare i Brighton. Just Brighton fortsätter att imponera även utan Potter och ligger just sjua i tabellen. Viktige Mac Allister är nybliven världsmästare och lär inte komma till spel. Annars ser lagens trupper ganska skadefria ut. Vi tror att Southampton kommer sälja sig dyrt och att man plockar poäng här.

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
1X (Southampton vinner eller oavgjort) 1,77

Aston Villa – Liverpool, 26/12, 18:30

Två fina segrar blev det för Aston Villa innan VM, mot Man United och Brighton. Man ser mycket intressanta ut med Emery som ny tränare. Liverpool ligger sexa med sju poäng upp till CL-plats och nu måste man ta sig samman och börja prestera igen. Inget VM för Salah, så han bör vara spelsugen och fint skick. Kan bli en underhållande och målrik tillställning.

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Över 3.5 mål 2,60

Arsenal – West Ham 26/12, 21.00

Dagens tredje Londonderby! Arsenal var suveräna innan VM och leder ligan med fem poängs marginal. West Ham däremot såg knackiga ut och man ligger precis ovanför strecket. Jesus är skadad för hemmalaget, medans kan sakna både Antonio och Scamacca. Vi har svårt att se att Arsenal inte lyckas plocka tre poäng här.

Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Arsenal vinner och båda lagen gör mål 3,30