Vi kan se fram emot massor av spänning och underhållning med de traditionella julmatcherna i Premier League. Här hittar du speltips och en översikt över Boxing Day-matcherna i Premier League.  Kampen om topplaceringarna i ligan är hård och med ett hektiskt spelschema kan matcherna på annandagen få stor inverkan på klubbarna.

Spela på Boxing Day hos Expekt!

Annandag jul är också speciell då det innebär Boxing Day. En dag fullspäckad med fem PL-matcher från Newcastle mot Nottingham 13.30, till toppmatchen mellan Manchester United och Aston Villa 21.00. Så det är bara att bänka sig för runt tio timmar av högklassig fotbollsunderhållning.

Boxing Day har en lång historia och började med matchen Sheffield FC mot Hallam FC 1860. Den matchen ses ofta som världens äldsta derbymatch, och den spelades just på annandagen.

Odds på Boxing Day

Arsenal ligger för närvarande på första plats, men de har både Liverpool och Aston Villa hack i häl. De kommer också att behöva hålla ett öga på Manchester City, som har rest till Saudiarabien för att delta i VM för klubblag.

Om man tittar närmare på Premier League spelschema så är det några riktigt saftiga matcher som väntar och du kan läsa om matcherna från Premier Leagues 18:e omgång här.

Newcastle - Nottingham

Matchen spelas den 26 december med avspark klockan 13.30.

Boxing Day-firandet börjar i det kalla norr, men Newcastle kan komma in med trötta ben eftersom de har ett riktigt tufft spelschema.

Matchen på Stamford Bridge mot Chelsea i EFL Cupen den 19 december innebär att Newcastle har haft det tuffaste schemat under den första halvan av säsongen, eftersom de också har varit i Champions League i år.

Detta har resulterat i en hel del skador, vilket har dränerat resten av truppen på energi. Vi såg detta mot Everton och Tottenham. Det ser dock ljusare ut med anfallaren Callum Wilson (7 mål på 11 Premier League-matcher) tillbaka och Anderson, Botman, Barnes och Willock förväntas också återvända.

Men vilken form kommer Newcastle att vara i inför den här matchen? Stamspelarna kan vara så slitna efter en tuff månad att vinteruppehållet kommer för sent.

Extremt viktigt Kieran Trippier såg helt slut ut i de två matcherna. Det kommer säkert att finnas ett behov av att göra inköp under vinteruppehållet, men Newcastle har hittills varit försiktiga när det gäller Financial Fair Play, vilket kan visa sig vara en klok taktik.

Vårt tips till matchen: Anthony Elanga Över 0.5 skott på mål till 2.30 hos SpeedyBet*!

Svensken som numera spelar i Nottingham börjar få mer förtroende och speltid av coach Cooper och han har varit en av de giftigare spelarna på slutet när det kommer till att skapa målchanser.

Bournemouth - Fulham

Spelas den 26 december klockan 16.00.

Alla hyllar Iraola. Mannen var på väg att få sparken, men en 4-1-0-runda har säkrat hans plats för en bra tid. Om sviten håller i sig kommer de att vara säkra i mitten av tabellen, och kanske till och med i topp 10, där i synnerhet West Ham inte är en självklarhet.

Bournemouth kommer att vara under stor press - även på bortaplan. Men på sistone har man stängt till bra bakåt med tre hållna nollor på de fem senaste matcherna. Den viktigaste spelaren är dock Solanke där framme och den glödheta anfallaren kan inte enkelt ersättas.

Fulham är också i fantastisk form. En svag start på säsongen med få mål har förvandlats till ett målorgielag. Iwobi har flyttat fram positionerna ytterligare och Jimenez har till och med börjat hitta nätet.

Vårt tips till matchen: Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till 2.00 hos Expekt*!

Här kan vi inte se annat än en kamp fylld med målchanser och fullt ös. Desto svårare att tippa vinnaren här så målspelet känns klart intressantast på förhand.

Sheffield United - Luton

Spelas den 26 december klockan 16.00.

Inget lag med 5 poäng efter 15 matcher har överlevt i Premier League sedan Sheffield United gjorde det själva i början av 90-talet.

Chris Wilder är tillbaka och det började med 3 poäng i match två mot Brentford. Wilder ÄR bra. Det faktum att han fick sparken Sheffield förra säsongen i PL berodde på skador på nyckelspelare. Samma öde som drabbade Eddie Howe när han fick sparken i Bournemouth.

Förvänta er fler poäng och högre intensitet från Sheffield, men en Great Escape kommer att kräva ett mirakel. 

Luton kommer att dö med stövlarna på och deras kamp gör det svårt för alla motståndare, vilket vi såg på Kenilworth. Jag tycker dock att deras försvar är något tungt och när de pressade City i slutet av matchen så märktes det tydligt att Haaland och Doku saknades.

Vårt tips till matchen: Båda lagen gör mål till 1.84 hos Betsson*!

Ett desperat hemmalag måste gå för 3 poäng och det här kommer säkerligen ge gästerna möjligheten i kontringsspelet. Luton har på slutet gjort en del väldigt fina insatser och självförtroendet i truppen bör vara starkt. 

Burnley - Liverpool

Spelas den 26 december klockan 18.30.

Vi hade stora förhoppningar på Burnleys manager Vincent Kompanys förmågor inför säsongen, men även om de hade ett svårt startprogram är vi besvinka.

Ja, man slog ett skadeskjutet Sheffield i Heckingbottoms avskedsmatch och senast spelade man 1-1 mot Brighton, vilket var helt oförtjänt. Dessutom är viktige Lyle Foster borta i ytterligare en månad på grund av dålig mental hälsa (vilket är svårt att sätta ett datum på).

Mer definitivt är Koleosho, som har varit mycket bra - men nu riskerar att bli borta för säsongen. Vi tror inte att Burnley kommer att överleva mycket längre. Det kommer att krävas en lycklig hand i januaris pokerspel. 

Även om Liverpool misslyckades i sin jakt på en ny stark 6:a under sommaren (sorry Endo) så har laget blivit otroligt stabilt poängmässigt. Prestationerna, å andra sidan, har varit inkonsekventa.

Så det finns en enorm potential i laget om spelet kommer till... spel. Förutom en Salah på uppgång är Trent flygande. Och kanske är nyckeln till det vackra spelet att flytta Trent till mittfältet, där han redan tillbringar större delen av sin tid.

I somras pratade vi varmt om Connor Bradley som en lösning på högerbacksplatsen, men han har varit borta hela hösten. Nu är han tillbaka, men som en besvikelse för vår prognos har han inte fått någon riktig start än. Men kanske händer det något i julprogrammet.

Och om inte, kan Klopps önskan till tomten uppfyllas genom att ta in en 6:a av högsta kvalitet i januari - men vem blir det?

Vårt tips till matchen: Trent Alexander-Arnold Över 0.5 skott på mål till 2.50 hos Speedybet*!

Manchester United - Aston Villa

Spelas den 26 december klockan 21.00.

Även om Manchester United har haft en period av bra resultat under hösten så kommer nya bottennapp gång på gång. Till exempel 0-3 mot Bournemouth och det pinsamma uttåget ur Champions League.

Och medan du ivrigt kan vänta på spelarnas trotsiga reaktioner på nyutnämnda tränare, är förhoppningarna inte höga bland United-fansen. De röda djävlarna lider i skärselden.

Men för två år sedan var Arsenals manager Mikel Arteta nära att få sparken när saker och ting plötsligt började falla samman för honom under julen. Kan samma sak hända med Ten Hag?

Laget har trots allt haft en rad skador av Newcastle/Brentford/Chelsea-proportioner. Men hur mycket hjälper det egentligen att få tillbaka Christian Eriksen och Mason Mount till Boxing Day?

United-legenden Sir Alex Ferguson fick frågan om vilket lag han var mest intresserad av efter den första omgången av säsongen. Ferguson svarade Aston Villa efter deras kollaps mot Newcastle.

Men han såg något intressant i deras höga backlinje och deras spel i allmänhet. Den höga backlinjen har i december gett City den mest välförtjänta förlusten på länge. Och de slog även Arsenal omgången efter (om än med en mindre hög linje). Det fungerar bara för Villa. På hemmaplan. På bortaplan har de förlorat mot Forest och kryssat mot Wolves och Bournemouth.

De är med och slåss om CL-platserna, men jag ser dem inte som en riktig titelutmanare förrän de blir mer stabila på bortaplan. Vi kanske blir klokare på annandagen.

Vårt tips till matchen: Aston Villa rak seger till 3.00 hos Bet365*!

Manchester United kan inte lösa sina problem, med eller utan Ten Hag. Det ser inte ut som att spelarna har gett upp ännu, utan snarare att taktiken inte matchar spelarnas profiler eller vice versa.

Bästa spelbolagen till Boxing Day 2023

Här följer några bettingsidor med svensk licens som vi kan rekommendera att skaffa konto hos till Boxing Day 2023.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

FAQ: Boxing Day 2023

Här får du svar på de vanligaste frågorna om boxing day premier league 2023.

Vad är Boxing Day?

Boxing Day är en allmän helgdag i Storbritannien och andra länder och har varit en officiell ledig dag i Storbritannien sedan 1871. Boxing Day är dock inte en ledig dag för fotbollsspelare, så det finns gott om fotboll att spela den 26 december.

Vilken dag är Boxing Day?

Boxing Day är på den 26 december.

Varför heter det Boxing Day?

Det finns olika teorier om detta. Det har varit en tradition sedan medeltiden, men som sagt, det finns olika teorier om varför det heter Boxing Day. Namnet härstammar förmodligen från en tid då de rika delade ut gåvor till de fattiga. Traditionellt var den 26 december en ledig dag för tjänstefolket, som fick en speciell jullåda som tack.