Det är inte mycket som inom sporten hör ihop mer än vad Premier League på annandagen gör. Boxing day football, här är matcherna!

Premier League på annandagen, det klingar bra. Efter ett par dagar utan fotboll är man utsvulten, kanske inte på mat efter helgens bravader, men fotbollen, den är man hungrig på. 

Du får inte heller missa vår artikel om sport på juldagen!

När ryker Ole?

13:30 Leicester City - Manchester United

Är det Leicester eller United som är topplaget, det är frågan. Tittar man på den här säsongen så ja, Leicester. Tittar man på de senaste åren, Leicester. Tittar man på vilka som vann ligan senast, Leicester.

Leicester får finna sig i att vara favorit här i annandagens första Premier League-match. 

Den mest intressanta frågan kanske, överlever Ole-Gunnar Solskjaer helgerna som tränare för Manchester United? Klubbledningen har hittills haft ett fantastiskt tålamod med honom, eller så väntar de bara på att rätt tränare ska vilja ta över, vem vet. Intressant blir det i alla fall att följa. Efter Uniteds uttåg ur Champions League börjar marginalerna minska för norrmannen. Om United sladdar sig ner mot undre halvan av tabellen, då blir det nog ohållbart. 

Missa inte vår artikel: Vem blir nästa tränare att få sparken i Premier League?

Intressant också att se hur det utvecklas för Paul Pogba framöver, på tal om ohållbar situation. Han är en av tidernas dyraste spelare, han ska vara Uniteds största stjärna, men just nu platsar han knappt och hans agent Mino Raiola tjatar konstant om att han måste lämna. Händer det i januari och är då detta en av hans eller hans sista match som United-spelare? Kanske.

Odds kommer senare.

Viktigt mittenmöte i Birmingham

16:00 Aston Villa - Crystal Palace

Här snackar vi mittenmöte. Blir det mer mittenmöte? Oklart. 

Är man ett mittenlag i Premier League är man emellertid otroligt bra, och de här lagen är just det, otroligt bra. Båda har fällt stora lag under säsongen och båda har intressanta spelare. 

Viktig match förstås också då de är vid lite av ett vägskäl båda två. Ska de kunna börja titta upp mot eventuella Europaplatser eller blir det till att titta neråt för att undvika att hamna i närheten av strecket?

Återstår att se. Viktig match i mitten i alla fall.

Botten mot toppen i London

16:00 Fulham - Southampton

Matcherna i London känns extra intressanta för närvarande i och med att det där släpps på lite publik, närmare bestämt 2000 personer. Risk att det inte gäller här dock då Storbritannien den närmaste veckan siktar in sig på en hård nedstängning där folk ska hålla sig hemma och inte mycket annat.

Match blir det i alla fall. 

Fulham stretar på i botten och ligger just nu precis under strecket. Man har en poäng upp till Burnley ovanför och det är nog här man kommer hålla till under säsongen. Man kommer gå en kamp där man kommer slåss med något eller att par andra lag om en eller två platser till nästa års Premier League.

Southampton som hade det tungt förra säsongen har i år börjat otroligt bra och hänger just nu med i toppen. Det lär inte hålla hela säsongen men fantastisk start.

Toppen mot botten alltså. Southampton får finna sig i att vara klar favorit.

Odds kommer senare.

Chelsea favorit i Londonderbyt

18:30 Arsenal - Chelsea

Annandagens riktiga smällkaramell det här, Londonderby. För några år sen kunde det här vara en strid i den absoluta toppen av tabellen där en vinst kunde sätta lagen i förarsätet för att plocka hem titeln. Inte så längre. Arsenal har fallit ifrån på senare år och även om man ständigt har spelarmaterial för att åtminstone vara nära toppen så är man det aldrig. Det verkar inte spela någon roll vilken tränare man ger chansen, det fungerar inte. De som gnällde under Arsene Wengers sista år i klubben borde ångra sig å det grövsta. 

Chelsea har tappat några lite snopna poäng hittills under Premier League-säsongen men man är med däruppe och när man nu äntligen har en pålitlig målvakt igen i form av Edouard Mendy så känns man farliga, och kanske som ett lag som kan vinna i år. Eller hur blir det med målvaktsposten? Det ryktas om skador och att legendaren Petr Cech, han med hjälmen, ska stoppa in händerna i vantarna igen framöver. Återstår att se om det händer.

Chelsea storfavorit i detta Londonderby som tyvärr lär spelas inför tomma läktare.

Odds kommer senare.

City måste börja vinna

21:00 Manchester City - Newcastle United

Vad har hänt med City? Det kan knappt kallas strul längre utan de tappar poäng på löpande band och är säsongens stora besvikelse i Premier League. Kanske har de inte samma spets i truppen som Liverpool har, men bredden har de onekligen och de ska åtminstone kunna utmana i toppen. Därifrån är de just nu en bit och det finns inte längre några marginaler. City måste sätta ihop en lång rad av vinster nu om inte drömmen om titeln ska vara borta redan om någon månad.

Newcastle har efter några års lindansande nu etablerat sig som ett okej Premier League-lag men kan de verkligen räcka till här mot ett av världens bästa klubblag? De ska inte göra det. Det ska vara en bra möjlighet att komma igång för City det här.

Odds kommer senare.

Superkris i Sheffield

21:00 Sheffield United - Everton

En liten besvikelse kanske ändå, uppsättningen matcher under den här annandagen. Man gör i Premier League inte som man gör i exempelvis NBA där man på juldagen sätter schemat efter att de bästa lagen ska möta varandra utan i Premier League blir det de matcher som blir efter ordinarie spelschema helt enkelt. 

I Premier League finns emellertid inga dåliga matcher och här har vi ett snudd på topplag i Everton. 

Mot ett massivt bottenlag i Sheffield United. De har en ynka poäng på 12 matcher hittills. Otroligt nog, Sheffield som gick så fantastiskt bra förra säsongen.

Sheffield måste plocka poäng. Man är redan ohjälpligt sist och börjar inte poäng trilla in är man i princip nedflyttade när serien vänder om någon månad. 

Everton har chansen att så smått haka på toppen vid vinst här.

Odds kommer senare.

Alla matcher sänds på Viaplay. Odds och liveodds finns överallt men Unibet* satsar extra hårt på Premier League med mycket höga odds och stort utbud. 

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se