Hur man går tillväga för att lägga ett spel skiljer sig lite från spelbolag till spelbolag. Men i grund och botten är tillvägagångssätten rätt lika varandra. Först och främst ska du hitta ett odds på spelbolaget du valt att börja spela på.

När du känner dig redo att lägga ditt spel klickar du på det oddset du vill spela på. Låt säga att du vill spela på att AIK ska slå Djurgåden. Oddset på att AIK vinner är 1.76 och på att Djurgården vinner 2.75. Då klickar du helt enkelt på 1.76 och sedan brukar det dyka upp en liten box mitt på sajten eller till höger.

Välj ett belopp att satsa som du känner dig bekväm med

Sedan är det dags för att bestämma hur stor summa av sitt spelsaldo man vill satsa. På många spelbolag kan du skriva i ett belopp och smidigt se hur mycket du vinner ifall ditt spel sitter. Låt säga att du satsar 100 kronor. Då trycker du in 100 och sen på spela. Här skiljer sig de olika spelbolag mot varandra, hos en del försvinner kupongen och hamnar under "mina spel". Hos andra stannar kupongen kvar uppe i högra hörnet.

Något annat som skiljer sig är hur lite kontra hur mycket du kan lägga på ett spel. Det kan vara allt från 1-10 kr i lägsta insats till flera tusen i maxinsats. 

Hur man lägger ett kombinationsspel

Ett kombinationsspel innebär att du lägger fler än ett spel i samma spelkupong. Vi säger att du vill spela på tre matcher i SHL. Du tror att Färjestad, Linköping och Karlskrona vinner sina matcher ikväll och vill spela allihopa i samma kupong för att höja oddset.

Då gör du precis på samma sätt som när man lägger en singel, du trycker på respektive odds du vill spela på. Sedan kommer du få upp de till höger på skärmen och kan där välja flera olika alternativ. Antingen spelar du tre individuella singelspel eller en trippel.

Om du spelar en trippel måste alla tre matcher vara vinnande spel för att ditt odds ska räknas som en vinst. Det går självklart att lägga in fler spel än tre i samma kupong, men det krävs som sagt att alla går in för att du ska vinna. 

Låter detta lite krångligt?

Om du tycker det verkar lite knepigt och svårt kan du klicka runt på valfritt spelbolag utan att logga in. Då riskerar du inte att göra något tokigt med dina pengar men får en förståelse hur saker och ting går till. Testa att klicka runt på lite odds, gör några kombinationer och kolla ifall de har utbudet som du är ute efter.