Annons

Speltips på Dam-VM i Fotboll 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Fotbolls-VM damer är igång och vi på Betting kommer hålla er uppdaterade med intressanta nyheter gällandes speltips fotbolls VM 2023. Vi kommer även att bjuda på fina rekar och speltips under hela mästerskapets gång. Med andra ord är det här du kan hitta alla intressanta spel på damernas fotbolls-VM 2023 – ett mästerskap som kommer innehålla allt och lite till.

På den här sidan kommer du hitta både lång- och korttidsspel. Exempelvis kommer våra experter tippa på vem som vinner skytteligan, vilka nationer som vinner varje enskild grupp och vilket land som tar hem VM-guldet. Längtar du efter att sommarens stora höjdpunkt drar igång och har ett intresse för Dam VM fotboll speltips? Då är det bara att hänga med!

Här hittar du de bästa speltipsen på fotbolls-VM 2023

Hos oss på Betting.se finns några av landets bästa spelexperter som har lång erfarenhet av att reka och tippa på fotboll samt andra sporter. Vår ambition är att hela tiden leverera välarbetade speltips med höga spelvärden. Och även om du gillar att göra egen research inför matcherna kan denna sida vara det perfekta bollplanket. Dessutom spelas turneringen i ett högt tempo med många matcher varje dag, vilket kan göra det svårt att hitta de bästa möjliga spelen på egen hand. Ett tips är att spara denna sida för att hänga med och ta del av Dam VM fotboll betting tips 2023.

Speltips på vilka som vinner dam-VM 2023

På förhand är det alltid svårt att hitta en solklar vinnare när det gäller ett världsmästerskap. Givetvis finns det ett par länder som ligger i framkant och på pappret bör ha större möjligheter än andra. Men som vi alla vet är bollen rund och att allt kan hända. Det finns dock en nation som har sett riktigt bra ut de senaste åren och som har visat prov på vinnarmentalitet i tidigare turneringar. Vi pratar såklart om USA, landet som är mesta mästare i VM på damsidan. Förutom att man är regerande mästare har man vunnit mästerskapet hela fyra gånger, vilket alltså gör dem till mesta mästare. Laget kryllar av världsstjärnor med Alex Morgan och Megan Rapinoe i spetsen. I övrigt finns det en bra balans av talang och erfarenhet i truppen och vi blir inte förvånade om USA lyfter pokalen senare i sommar.

Speltips på vem som vinner skytteligan i dam-VM 2023

Det finns många otroligt skickliga målskyttar som kommer att delta i sommarens stora mästerskap. Men för att hitta en trolig vinnare av skytteligan behöver vi tänka långsiktigt. Vilket land kommer ta sig långt i mästerskapet? Vilken spelare har sett bra ut inför turneringen? Och vilka spelare tar straffarna för sitt lag? Vi vänder återigen blickarna åt USA där det finns många bra målskyttar. Megan Rapinoe har vunnit skytteligan i VM tidigare, men vi tror att det är Alex Morgans tur att ta hem det åtråvärda priset. Vi grundar dessa tankar i att hon spelar i ett av mästerskapets bästa lag, hon är anfallare och kommer spela från start i majoriteten av alla matcher. Dessutom är chansen stor att hon slår straffarna då anfallskollegan Rapinoe börjar komma till åren och därmed spela något mindre än tidigare.

Speltips grupp A

I grupp A hittar vi Schweiz, Nya Zeeland, Filippinerna och Norge, där de sistnämnda är stora favoriter till att vinna gruppen. Och på förhand känns alla andra utgångar osannolika, eftersom Norge är det land som ligger klart längst fram i sin fotbollsutveckling. Dessutom har Norge många skickliga spelare som tillhör några av Europas allra bästa klubbar. Exempelvis öser Ada Hegerberg in mål i Lyon (som är ett av de absolut bästa lagen på damsidan). Även Frida Leonhardsen-Maanum och Guro Reiten skördar stora framgångar i Arsenal respektive Chelsea. Förmodligen löser alla storstjärnor en enkel vinst för sitt land i grupp A.

Speltips: Vinnare grupp A - Favoriter

Norge är stora favoriter att vinna och ta hem gruppsegern och de utmanas av ett gäng nationer med lite erfarenhet av VM-spel. Filippinerna debuterar i VM.sammanhang, Schweiz och Nya Zeeland är en bit ifrån klassmässigt och får slåss om andraplatsen.. Norge har flera spelare av högsta världsklass och erfaranhet från stora mästerskap sedan tidigare. Vi tror att favoriten håller och att Norge vinner gruppen utan några större problem. Norge vinner grupp A till oddset 1,30 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp B

Grupp B är på många sätt en intressant grupp. Australien och Kanada är stora favoriter till att ta sig vidare medan Irland och Nigeria väntas få det tufft. Det som gör gruppen intressant är att både Australien och Kanada är två skickliga landslag som har varit relativt jämnbra rent historiskt. Vi tror dock att Australien kommer dra det längsta strået och vinna gruppen medan Kanada slutar tvåa. Att vi tror på värdnationen Australien är för att landet spelar på hemmaplan där stödet kommer vara enormt. På en neutral plan hade det varit 50/50, men hemmaplansfördelen kommer utan tveka att väga tungt här. Samantha Kerr öser in mål för sitt Chelsea och så länge hon har ett bra mästerskap kan Australien komma långt. Sorry Irland och Nigeria, men denna grupp kommer handla om Kanada och Australien där de sistnämnda visar klass och vinner sin grupp.

Favoriter i Grupp B i Fotbolls VM damer

Här har vi en väldigt intressant "dark horse" i detta mästerskap. Hemmanationen Australien rankas som ett av de lag med tillräcklig kvalité för att kunna utmana hela vägen fram till finalen. Truppen ser stark ut och om inte Kanada spelar över sina normala förmågor ser vi inte hur gruppsegern ej ska bärgas. Australien vinner grupp B till 1.50 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp C

Costa Rica, Japan, Spanien och Zambia ska göra upp om avancemang från grupp C. Spanien är stora favoriter till att vinna gruppen på förhand medan Japan känns som den givna tvåan. Att Spanien är stora favoriter har såklart sina förklaringar. Om vi ser till vilka spelare som finns i truppen så känns det rimligt att spanjorerna tar sig hela vägen till final. Förutom Alexia Putellas, som vann Ballon d’Or senast, kryllar det av världsklasspelare i laget. Dessutom visade Spanien att man är ett skickligt fotbollslag rent kollektivt under EM 2022, där man åkte ur i kvartsfinalen efter ett sent avgörande av England. Spanjorerna har bara blivit bättre sedan det hårda uttåget från EM och under VM 2023 kommer man visa världen hur bra man är. Spanien vinner gruppen!

Speltips: Vinnare grupp C - Favoriter

Spanien är stora favoriter att vinna den här gruppen och att gå långt i hela mästerskapet. Oddset är dock helt ospelbart i våra ögon och vi sneglar istället på att jobba in en nation med potential att överraska. Med tanke på att Spanien har möjliga skador på stora stjärnor tvekar vi inte att gå för andrahandsfavoriten här. Japan vinner grupp C till oddset 6,00 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp D

I grupp D hittar vi ett av mästerskapets bästa lag i form av England. Det är nämligen USA och England som är turneringens stora favoriter på förhand. Och om vi ser till de övriga lagen i gruppen bör engelsmännen inte ha några större problem med att lösa en gruppseger. Varken Kina, Haiti eller Danmark har kommit lika långt i sin fotbollsutveckling. Samtidigt var det inte speciellt längesen som England visade vilket bra landslag man är. I Europamästerskapet 2022 gick man hela vägen och vann guldet framför många andra bra nationer. Majoriteten av spelarna tillhör Englands absolut bästa klubbar och kan alla storstjärnor prestera lika bra som förra sommaren blir vi inte förvånade om England står i finalen. Att England vinner grupp D känns helt givet med tanke på vilka spelare som finns i laget och hur pass bra dem spelar tillsammans.

Speltips: Vinnare grupp D - Favoriter

England är stora favoriter till att vinna Grupp D och även utmanare till att vinna hela VM. Ospelbart odds där och vi riktar istället blickarna mot Kina och en liten skrällvarning. Danmark är favoriter att gå vidare här men vi tycker oddset på kinesiskorna är för intressant för att ducka. Det finns en del klass i truppen, samtidigt som danskorna är något ojämna. Kina går vidare från gruppen till oddset 2,75 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp E

Grupp E består av Nederländerna, Portugal, Vietnam och förhandsfavoriten USA. Känslan är att Nederländerna är det enda laget som har en rimlig chans att utmana USA om gruppsegern. Som tidigare nämnt är USA mesta mästare samt regerande mästare i VM. Truppen består i stort sett av samma spelare nu som för fyra år sedan och mycket talar för att USA kommer stå i final även detta mästerskap. Självklart är vägen till finalen lång och det gäller att prestera på topp under hela turneringen, men USA är utan tvekan ett av de bästa landslagen på damsidan. Vi tror att USA joggar hem gruppsegern eftersom man helt enkelt är mycket bättre än de övriga lagen i gruppen.

Speltips: Vinnare grupp E - Favoriter

Vad ska stoppa USA i detta mästerskap? Troligtvis ingenting i gruppspelet iallafall. Nederländerna kan i sina bästa stunder möjligtvis störa, men det ska väldigt mycket till att rubba amerikanskorna i år som har en trupp redo för guld. USA vinner grupp A till oddset 1,30 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp F

I grupp F är Frankrike den stora favoriten medan Brasilien är den troliga utmanaren. Varken Panama eller Jamaica kommer ha mycket att säga till om. Vi tror att Frankrike vinner gruppen utan problem eftersom de är ett par nivåer bättre än de övriga lagen. Majoriteten av spelarna spelar sin klubblagsfotboll i Olympique Lyon som är det mest framgångsrika laget genom tiderna på damsidan. Förutom att Lyon har regerande mäster i Champions League är de även mesta mästare i turneringen. Att många spelare tillhör just Lyon säger ganska mycket om vilken kvalitet det finns i den franska landslagstruppen. Även om Brasilien är skickliga är vi tämligen säkra på att Frankrike löser gruppvinsten.

Speltips: Vinnare grupp F - Favoriter

Den här hur blir en uppgörelse mellan två lag som har potential att gå långt i detta mästerskap. Brasilien har imponerat borta på sin kontinent där det kanske saknas riktigt motstånd. Vi tycker dock att oddset på dem är det som lockar mest här. Ett oavgjort resultat mellan Frankrike och Brasilien känns inte alls långsökt och då får vi en målskillnad som avgör. Brasilien vinner grupp F till oddset 2,55 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp G

Förutom Sverige hittar vi Argentina, Italien och Sydafrika i grupp G. Här är blågult stora favoriter till att lösa gruppsegern och vi tror att de svenska damerna återigen gör ett bra mästerskap. Även om det är längesen landslaget nådde hela vägen och faktiskt vann gör man ofta bra ifrån sig i de stora mästerskapen. I VM 2023 tog man bronsmedaljen och vi blir inte förvånad om damerna går ännu längre denna gång. Truppen består av bra mix av ungt och erfaret samtidigt som många av spelarna känner varandra väl efter alla år tillsammans i landslaget. Stina Blackstenius öser i mål i Arsenal och har hon ett bra mästerskap blir Sverige riktigt farliga. Sverige är den där underdogen som aldrig kan räknas bort. På rätt dag kan de slå vilket lag som helst och mot Argentina, Italien och Sydafrika kommer man inte ha några problem med att fixa en gruppseger.

Speltips: Vinnare grupp G - Favoriter

Sverige har ett lag fyllt med stjärnor från de allra bästa klubbarna och ligorna i Europa. Hur samspelta är laget dock? Enligt oddsen ska svenskorna jogga hem gruppsegern och då passar i på att syna Italien som ett litet "plåster på såren"-bet om  nu Sverige skulle råka göra en blek start på VM. Italien vinner grupp A till oddset 7,00 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

Speltips grupp H

I grupp H är Tyskland det absolut bästa laget. Rent historiskt har tyskarna varit mycket framgångsrika och har exempelvis åtta EM-guld, två VM-guld samt ett OS-guld. Trots att det var ett par år sedan Tyskland vann något är dem ett ständigt hot mot övriga lag. På förhand är tyskarna den fjärde största favoriten till att vinna hela dam-VM 2023 och allt annat än en gruppseger vore lite av ett fiasko. Varken Colombia, Marocko eller Sydkorea ska ha någon chans att mäta sig med den tyska maskinen. Det kryllar av världsklasspelare i den tyska truppen och så länge man får det att stämma kan bli en riktigt rolig sommar för de svartvita. Tyskland visar klass och vinner grupp H utan några större problem.

Speltips: Vinnare grupp H - Favoriter

Tyskland är stora favoriter att vinna och ta hem gruppsegern och de utmanas av ett gäng bleka nationer med lite erfarenhet av VM-spel. Marocko debuterar i VM-sammanhang, Colombia och Sydkorea är en bit ifrån klassmässigt och får slåss om andraplatsen.. Då oddset på tyskorna är ospelbart sneglar vi på kampen om andraplatsen och väljer att lita på koreanskorna. Vi värderar de asiatiska lagen en bit högre än de sydmarikanska för dagen. Sydkorea går vidare från gruppen till oddset 1,85 @LeoVegas.

TILL LEOVEGAS!

FAQ speltips Fotbolls-VM damer 2023

Här nedan får du svar på de vanligast förekommande frågorna gällande speltips på världsmästerskapet i fotboll för damer 2023.

Var hittar jag speltips på damernas fotbolls-VM 2023?

Du hittar alla speltips här på Betting.se. På denna sida kommer vi att lansera olika speltips under hela mästerskapet.

Vilka speltips på Dam-VM 2023 rekommenderar Betting?

Redan nu hittar du flertalet långtidsspel på sidan som går att spela på direkt. När världsmästerskapet är igång hittar du alla speltips på de dagliga matcherna på den här sidan. Men vi rekommenderar att du ryggar de speltips du själv känner något för och tror på.

Vill du skriva speltips på Betting.se?

Om du vill skriva dina egna speltips på dam-VM och inte har ett konto kan du skapa ett konto genom att klicka på “Skapa Konto” i toppen av det högra hornet, följ instruktionerna och när din profil är skapad väljer du bara “Lägg till nytt speltips”.

Vilket är det hetaste speltipset inför dam-VM 2023?

Det finns många heta speltips inför dam-VM 2023. Några av de mest populära spelen är att spela på vilket land som vinner mästerskapet och vilken spelare som vinner skytteligan. På förhand är oddsen nämligen relativt höga på dessa spel och kan sjunka snabbt om det går bra för det specifika landet eller spelaren.

Bästa spelbolaget för Damernas VM i fotboll 2023?

Inget spelbolag är bättre än något annat – alla är lika bra när det kommer till damernas VM i fotboll 2023. Det handlar snarare om vilket spelbolag du själv gillar och känner dig bekväm med. Men Expekt, Betsson och ComeOn är några exempel på väletablerade spelbolag.

Var hittar jag odds på Dam-VM 2023?

För en full översikt om oddsen för sommarens mästerskap, se dam VM fotboll odds.

Feedback