Reklam

Dam-VM i fotboll 2019 - guide och spelschema

7:e juni 2019 är det dags för dam VM i fotboll att sparka igång. Frankrike är värdland för detta års mästerskap. Det passar väldigt bra med tanke på att franska herrlandslaget vann VM 2018 som spelades i Ryssland. VM 2019 inleds med öppningsmatchen mellan värdnationen Frankrike mot Syd korea. Matchen spelas i Paris på Paris Saint Germain's och Zlatans gamla hemmaplan, Parc des Princes, kl: 21:00 är det dags för avspark. 24 nationer är med och deltar i VM. Mästerskapet pågår en månad och den 7:e juli vet vi vem som är segraren. 

Vem är favorit att ta hem VM-guldet?

USA är för tillfället rankade först i världen och har enligt oddsen störst chans att ta hem VM-guldet. USA vann VM i Kanada 2015 och är därmed regerande världsmästare. Tyskland är rankade på andra plats enligt FIFA's världsranking lista, men värdlandet Frankrike har enligt oddsen större chans att vinna VM än Tyskland. Frankrike är rankade 3:a på FIFA's världs rankinglista.

På FIFA's världsranking lista ligger Sverige 9:a

Sveriges chanser att ta hem VM-guldet i Frankrike är enligt odds listorna inte så höga. Sveriges bästa placering var i VM 2003 i USA där de föll i finalen mot Tyskland som vann med 2-1 på övertid. Sveriges bästa resultat på senare år var när de slutade på 3:e plats i VM i Tyskland 2011. Sverige kan överraska och göra ett riktigt bra VM. De har presterat riktigt bra i tidigare VM. Om du tippar att Sverige kommer att vinna VM-guldet ligger oddset idag på ca 20,00. 

Historien bakom dam-vm

1970 spelades för första gången ett dam-VM i Italien. Det var ett inofficiellt VM eftersom att det inte var godkänt av FIFA, Danmark vann detta VM. Året efter spelades det ännu ett inofficiellt dam-VM i Mexiko då Danmark vann ännu en gång. Det första officiella dam-VM spelades 1991 i Kina och USA vann detta VM. Under det officiella dam-VM's historia är det USA som har vunnit mest VM-guld, 3 st. USA vann det senaste VM som spelades i Kanada 2015.

Alla segrare i tidigare officiella dam-VM

VM 1991 i Kina: USA vann detta VM och Sverige slutade på 3:e plats.

VM 1995 i Sverige: Norge vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

VM 1999 i USA: USA vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

VM 2003 i USA: Tyskland vann detta VM och Sverige kom tvåa då de förlorade mot Tyskland i finalen.

VM 2007 i Kina: Tyskland vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

VM 2011 i Tyskland: Japan vann detta VM och Sverige slutade på 3:e plats.

VM 2015 i Kanada: USA vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

Ta chansen att förgylla dam-VM genom att betta

VM i fotboll för herrar är fortfarande den sport som drar mest tittare världen över och därmed erbjuder mest alternativ att betta på under turneringens gång. Dam-VM växer och självklart kommer intresset att vara stort från både de som vill betta och spelbolagen som erbjuder oddsen. Du kan förvända dig odds inom de största marknaderna att betta på. Chanserna att utöka kassan under dam-VM är större under herr-VM eftersom att det inte är lika stor bevakning kring damfotboll. Om du är väl insatt i damfotboll har du en klar fördel gentemot de bookies som erbjuder odds helt enkelt. Ta chansen att följa dam-VM och betta samtidigt på ett VM som kan bli en framgång för svenska damlandslaget.

Feedback