Annons

Dam-VM i fotboll 2019

Uppdaterad

Den 7:e juni är det dags för VM i fotboll att sparka igång. Frankrike är värdland för detta års mästerskap, vilket passar väldigt bra med tanke på att franska herrlandslaget vann VM 2018. Årets mästerskap inleds med öppningsmatchen mellan värdnationen Frankrike mot Sydkorea och matchen spelas i Paris på Paris Saint Germain's och Zlatans gamla hemmaplan, Parc des Princes. Mästerskapet pågår i en månad och den 7:e juli vet vi vilka som är världsmästare!

  Vem är favorit att ta hem VM-guldet?

  USA är för tillfället rankade först i världen och har enligt oddsen störst chans att ta hem VM-guldet. USA vann VM i Kanada 2015 och är därmed regerande världsmästare. Tyskland är rankade på andra plats, men värdlandet Frankrike har enligt oddsen större chans att vinna VM.

  – Det är helt klart upplagt för någonting magiskt, för även om vi troligen inte kommer få se några större skrällar så kommer vi få se fyra giganter i USA, Tyskland, England och såklart hemmanationen Frankrike göra upp titeln som världens bästa, berättar vår expert Billy Olovsson-Lindberg.

  – Jag tror att detta VM avgörs redan i kvartsfinalen där, om inte helvetet fryser till is, USA och Frankrike möts. USA blir lite för tunna och jämnheten i Frankrikes trupp blir avgörande, analyserar han.

  På FIFA:s världsranking ligger Sverige 9:a

  Sveriges chanser att ta hem VM-guldet i Frankrike är enligt oddslistorna inte så höga. Svenska landslagets bästa placering var i VM 2003 i USA, där vi föll i finalen mot Tyskland med 1-2 på övertid. Sveriges bästa resultat på senare år var bronset i VM i Tyskland 2011.

  Trots en lite nedåtgående trend kanske Sverige kan överraska och göra ett riktigt bra VM i år? Om du tippar att Sverige kommer att vinna VM-guldet ligger oddset idag på en bra bit över 20 gånger pengarna.

  Klicka här för att se högst odds på Sveriges matcher!

  Automatisk uppdatering med de bästa oddsen

  Ta chansen att förgylla dam-VM genom att betta

  VM i fotboll för herrar är fortfarande det mästerskap som drar mest tittare världen över och därmed erbjuder mest alternativ att betta på under turneringens gång. Men damernas VM växer och självklart är intresset stort från både de som vill betta och de spelbolag med svensk licens som erbjuder oddsen.

  Du kan kort och gott förvända dig odds från Sveriges bästa spelbolag inom de största marknaderna att betta på. Om du är väl insatt i damfotboll har du en klar fördel gentemot de bookies som erbjuder odds helt enkelt. Ta chansen att följa dam-VM och betta samtidigt på ett VM som kan bli en framgång för svenska damlandslaget.

  Historien bakom VM

  1970 spelades för första gången ett dam-VM i Italien, vilket blev ett inofficiellt VM eftersom att det inte var godkänt av FIFA. Danmark vann och året efter spelades det ännu ett inofficiellt mästerskap i Mexiko, då Danmark vann ännu en gång.

  Det första officiella dam-VM spelades 1991 i Kina och USA vann detta VM. Under "officiella dam-VM:s" historia är det USA som har vunnit mest VM-guld, 3 st. USA vann det senaste VM som spelades i Kanada 2015.

  Alla segrare i tidigare officiella fotbolls-VM för damer

  VM 1991 i Kina: USA vann detta VM och Sverige slutade på 3:e plats.

  VM 1995 i Sverige: Norge vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

  VM 1999 i USA: USA vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

  VM 2003 i USA: Tyskland vann detta VM och Sverige kom tvåa då de förlorade mot Tyskland i finalen.

  VM 2007 i Kina: Tyskland vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

  VM 2011 i Tyskland: Japan vann detta VM och Sverige slutade på 3:e plats.

  VM 2015 i Kanada: USA vann detta VM och Sverige hamnade utanför topp 4.

  Läs mer – här hittar du våra artiklar och guider under mästerskapet:

  Läs ännu mer inför VM:

  Kommentarer

  Feedback