Det var inte bara bucklan som fransoserna tog med sig hem från den ryska tundran, man tog även med sig fotbollsfesten, VM, som i sommar fortsätter i Frankrike.

Fyra stora favoriter i detta VM

Det är helt klart upplagt för någonting magiskt, för även om vi troligen inte kommer få se några större skrällar så kommer vi få se fyra giganter i USA, Tyskland, England och såklart hemmanationen Frankrike göra upp titeln som världens bästa.  Ser man till spelare för spelare, lagdel för lagdel så är det mellan just dessa fyra som det bara ska stå.

Visst, Nederländerna är regerande Europamästare och har spelare som Martens och Miedema, men jämför man med de fyra stora så har man ärligt talat inte så mycket att komma med då det gäller medaljerna. Samma sak kan sägas om Sverige, Norge, Kanada, Japan. De har bra lag men gapet till de stora är för stort, tyvärr.

Mellan de fyra stora då? Låt oss ta en titt.

USA – offensivt utan dess like

Amerikanskorna måste stå som favorit till guldet. Den offensiv som man har är utan dess like med Morgan i spetsen som gör mål hela tiden plus rutinerade Rapinoe som kan slå passningar som till och med jag kan göra mål på, med vänstern.

I kvalet har man bokstavligen talat kört över sina motståndare och tur är väl det för deras svagaste länk återfinns just nu längst bak. Detta efter att Dahlkvist skickade hem Solo och även USA för den delen, i förra OS. Målvaktssidan är USA:s akilleshäl, frågan är om man ens kommer topp-6 på målvaktsfronten.

Spela på att USA vinner till 4.50 hos LeoVegas

Tyskland – en stabil maskin

Tyskland har lyckats väl med generationsskiftet efter legendarer som Angerer och Prinz. De kommer nu med ett stabilt och rutinerat lag byggt från grunden.

En stabil maskin, "Made in Germany", som kommer nöta ut, mala ner, och i andra fall tråka ut motståndarna. För ärligt talat är det nog inte många som darrar när de ser tyskarnas anfallare, men ser man lite bakom det, då är det nog bäst att låsa dörren och hoppas att tyskarna inte tror att det är någon där och går hem.

7.00 i odds på Tyskland hos Coolbet

England – med turneringens bästa försvar

Britterna då? De har VM.s bästa försvar, med Houghton som befälhavare, och kommer kunna ta sig långt med den stabilitet man har. Lägg där till flera spelare framåt som kan producera.

I laget finns till exempel unga Walsh, som förhoppningsvis får visa världen hur dominant hon kan vara på ett mittfält. Skulle dessutom Parris få till det i VM, ja då kan detta lag gå långt, väldigt långt.

England att vinna VM ger 8.00 hos Svenska Spel

Frankrike – jämnast över alla lagdelar!

Vi avslutar "big 4" med hemmanationen Frankrike, som om man jämför med de andra lagen kanske är det mest jämna över hela banan. Stabil målvakt i Bouhaddi, försvaret har rutinerade Renard, ett mittfält med alltid lika viktiga Henry och sedan en intressant offensiv med Le Sommer, som med sin rutin får leda ett annars ungt anfall med Cascarino och Diani.

Som sagt, ingen del som direkt sticker ut, men man är topp tre över alla lagdelar. Det finns helt klart anledningar att tro att Frankrike kan bli dubbel världsmästare i fotboll i sommar igen.

Frankrike att vinna VM-guld till 4.50 hos LeoVegas

Brasilien – VM:s bubblare?

Det ska sägas att det finns ett lag som jag inte vet var jag ska placera och det är Brasilien. De har en väldigt hög medelålder med spelare som varit med länge, så rutin har man så det svämmar över. Ta spelare som Marta och Formiga (ja hon lever fortfarande) till exempel, som helt klart har sina bästa år bakom sig.

Kan det gå ändå? Jo, jag får lite Japan-vibbar av det här laget och frågan är inte om man tar sig hela vägen till en semifinal då man antagligen ”bara” behöver slå Nederländerna i kvartsfinal för att nå dit.

Nederländerna ryker i kvarten? 4 gånger pengarna

"Det kommer garanterat bli en målrik turnering"

I övrigt så märks det att intresset för damfotboll har ökat, framförallt i Europa där klassiska fotbollsnationer som Italien och Spanien har valt att satsa allt mer på damerna. Det kommer inte leda till medaljer ännu, men man är på uppgång och man kommer visa världen att man är på framfart.

I ett VM som präglas av många individuellt skickliga spelare i alla lag, kolla bara in Shaw (Jamaica) eller Oshoala (Nigeria), så kommer vi få se en sprudlande fotboll i världsklass. Det kommer garanterat bli en målrik turnering där lagen lagt vikten vid offensiven.

Det enda tråkiga med detta VM är att världens bästa spelare på damsidan, Hegerberg som avgjorde Champions League-finalen med ett hattrick på 16 minuter, inte kommer vara med.

Men vilka vinner då?

Så USA:s sylvassa offensiv, tyskarnas tunga maskin, Englands defensiv och kvicka mittfält eller hemmanationens kompletta lag med folket i ryggen?

Jag tror att detta VM avgörs redan i kvartsfinalen där, om inte helvetet fryser till is, USA och Frankrike möts. USA blir lite för tunna och jämnheten i Frankrikes trupp blir avgörande.

Frankrike tog med sig festen hem, frågan är bara om de får behålla den? Jag säger ja, Frankrike tar hem det här.

Frankrike att vinna VM till 4.50 i odds

Genomgång av varje grupp!

Läs ännu mer inför VM: