Grupp E i dam-VM kommer handla om två lag, Nederländerna som är regerande Europamästare och stabila Kanada.

Nederländerna har två världsspelare i Miedema och Martens framåt och att Van de Sanden flankerar dem gör inte saken sämre. Man skrällde och vann dam-EM och som man gjorde det! Det var snabbt, det var frejdigt, det var en skräll i teorin men som man spelade var det självklart. Man har helt klart ett bra lag, väldigt likt det man vann dam-EM med men nu är det bättre motstånd och då har man inte ett lika bra lag om man jämför med de andra lagen. Bortser man från USA så har man nog dam-VM:s främsta anfallspar men ju längre bak man kommer desto tunnare blir det tyvärr. Halva backlinjen spelar inte ens back i vanliga fall. Nederländerna är ett sylvasst spjut som kommer komma emot dig med full fart, kan du vinkla bort det så är det bara att gå rakt igenom dem mot mål.

Pallar Nederländerna trycket? 1,86 på gruppseger.

Kanada har sakta men säkert börjat etablera sig som ett stabilt slutspelslag i dam-VM. Sinclair framåt måste lyckas för att detta ska gå vägen. För visst, man har fasat in en del unga spelare och man har gått från att spela fysiskt till att bli mer spelskickliga och passningsorienterade men man är inte där ännu. Det kommer inte gå fort, det kommer inte vara den mest sevärda fotbollen men det kommer vara stabilt och är bara Sinclair i form kommer det vara effektivt.

Kniper Kanada gruppsegern? 2,25 gånger pengarna.

Nya Zeeland är byggt bakifrån där man har en stabil rutinerad backlinje som gör ytterst få misstag. Mittfältet är den svaga länken, det är okej men här saknas det både spets och rutin. Anfallsmässigt satsar man på fart. Helt klart ett defensivt inriktat lag som kommer ligga lågt och satsa på kontringar och fasta situationer där man har en gigant i luftrummet i form av den rutinerade mittbacken Erceg. Man har blandat och gett i de senaste landskamperna men i år har man slagit både Norge och England så att man kan spela bra fotboll är det inga tvivel om.

10 gånger pengarna på Nya Zeeland som gruppsegrare

Viktigt dam-VM för Kamerun och afrikansk damfotboll

Kamerun, likt många andra afrikanska lag så är den största nackdelen det faktum att laget misskötts, ja struntats i under många år. Laget låg faktiskt helt nere under 2017(hur tusan kan man lägga ner ett landslag?) och att man sedan inte bryr sig om att leta längre efter en förbundskapten än till fystränaren, ja då ska man inte ha så höga förhoppningar. Laget har en del talanger och har spelare som spelar i de stora europeiska ligorna men med en oklar spelidé och en tuff grupp i övrigt så är allt annat än en fjärdeplats i gruppen en stor skräll. En skräll som jag innerligt hoppas kommer då det förhoppningsvis skulle innebära att man börjar ta damfotbollen i Afrika på större allvar.

Får Kamerun ihop det? 41 gånger på gruppvinst

Detta känns som en typisk grupp där Kanada och Nederländerna skulle kryssa i sista matchen och bägge lagen går vidare om det inte var för att det är sådan extrem skillnad i vilken väg man får till en eventuell final. Grupptvåan här får mest troligt möta Tyskland i kvartsfinal medan gruppettan får det lag som vinner Grupp C (jag gissar på Brasilien) i kvartsfinal. Nederländerna har dock en starkare offensiv och går vidare som gruppetta på målskillnad.

Genomgång av varje grupp!

Läs ännu mer inför VM: