Jag både älskar och hatar den här gruppen. Mest älskar tack och lov, för här kan egentligen allt hända. Ja, bortsett från att Jamaica tar poäng i och för sig. Alla andra tre lag – Australien, Brasilien och Italien – kan mycket väl ta hem grupp C.

"Offensiv á la FIFA på Playstation"

Australien har gått över till total offensiv á la FIFA på Playstation. Det är attack, attack, attack som gäller. Hög press och med en fart som skulle få flertalet fartkameror att blixtra till. Att man har Samantha Kerr längst fram gör att man kommer göra mycket mål. En sak bara, det vore bra om man kunde försvara sig också för det är inte bara framåt det kommer bli mål här...

Defensiven är okej, men det är det enda positiva man kan säga om laget bakåt, förutom att ytterbackarna är bra offensivt då. Målgaranti på Australiens matcher är givet. Man är som allt annat från Australien, snabbt och giftigt – men lätta att platta till om man tvingar dem att spela försvar.

Mittfältet blir Brasiliens nyckel

Brasilien har turneringens mest rutinerade lag med före detta storstjärnor som Marta, Christiane och Formiga, som för övrigt gör sitt sjunde(!) VM-slutspel. Att man kan spela offensiv fotboll är ingen nyhet, det kommer inte gå lika fort som det en gång gick men man kommer kunna göra mål.

Försvaret är rutinerat och skapligt, men man måste förlita sig på bollinnehav på mittfältet för att inte få allt för mycket press på sig. Laget saknar påfyllnad underifrån och man har förlorat de senaste 9 landskamperna. Har sagt det förr i artikeln inför mästerskapet och jag säger det igen – skrällchans!

Allt att vinna för Italien

Italien gillar jag nästan lika mycket som jag gillar Spanien. Liknelserna mellan lagen är många. En ung stabil trupp med alla spelare från den inhemska ligan. Jämnt lag över hela banan som har allt att vinna här.

Allt börjar med Bonansea på mittfältet och framåt har man två rutinerade anfallare som kommer göra mål. Lite svaga bakåt, men det krävs inte mycket för att detta lag ska vinna denna grupp.

Det blir respass direkt för Jamaica

Jamaica har Shaw och Brown. Ledsen, men that’s it. De kommer vara sevärda om de inte blir helt ensamma och utlämnade tills sina öden, men två unga talanger kan inte och ska inte leda ett lag.

Det är helt enkelt ett ungt lag som endast kommer spela om vilket som är VM:s sämsta lag, Jamaica eller Sydafrika.

"Kan sluta hur som helst"

I en grupp som egentligen kan sluta hur som helst, bortsett från Jamaica då, så är detta en grupp där om du vill kan hitta bra odds på ”skrällar”, medan det samtidigt finns odds på att Australien vinner gruppen till fina 1.90. Det spelet rör jag dock inte. Visst, Australien har ett bättre lag, men inte så bra.

Då lockar istället 6.50 på att Italien vinner gruppen betydligt mer. Det är en chansning, men till ett bra odds.

Ingenting är säkert i denna grupp där topp tre kan sluta hur som helst. Du hittar inga säkra spel här, men du får bra odds på mindre skrällar.