Dags att gå igenom Grupp B i dam-VM. En grupp med två mycket stora favoriter.

Det enda negativa man egentligen kan säga om Tysklands lag förutom en mindre brist på en stabil målskytt är att man bytt förbundskapten tre gånger på tre år. Frågan är om man helt och hållet gått in i Voss-Tecklenburgs spelidé? Oavsett vilket så är detta visserligen en grupp man kommer vinna bara man lyckas hålla emot Spanien, något annat motstånd finns inte.

Tyskland vinner gruppen, 1,20 hos WilliamHill

Spanien, det här kan bli roligt, riktigt roligt. Turneringens rising star. Förra året spelade man final i både U17(guld) och U20(silver) VM. Att säga att man har framtiden för sig är årets underdrift. Man har en bra mix av spelare över hela planen, inte på samma nivå som de fyra stora favoritlagen kanske, men inte långt efter. Det man saknar är en utpräglad målskytt. Hermoso gör mål och har rutinen men det blir lite tunt. Dock så har man ett spelskickligt mittfält så mål kommer man säkert kunna göra ändå. Att kryssa mot Tyskland är inte omöjligt men det kommer inte räcka till gruppseger då man inte kommer göra lika många mål mot de andra lagen som tyskarna.

Spanien vinner gruppen, 5,50 hos WilliamHill

Sedan har vi Kina som länge varit ett stabilt lag i VM och som nästan alltid tagit sig vidare från gruppspelet. I år ser det inte lika ljust ut. Inte för att man nödvändigtvis blivit sämre utan snarare för att man stått still i sin utveckling medan andra lag, som Spanien, tagit stora steg framåt. Kina har på den senaste tiden velat fram och tillbaka om man ska spela mer defensivt eller offensivt och man har ännu inte hittat rätt i vad som ska definiera laget. Det man har som talar för sig är att man ändå är välorganiserade i det man gör. Man kommer förlita sig på att jobba som ett lag i defensiven och sen får det gå som det går framåt. Ett hårt jobbade Kina kommer spela målsnåla matcher, räcker det till slutspel? Troligen inte då man kommer behöva bra målskillnad för att gå vidare som trea i gruppen.

Sydafrika, slagpåsen i dam-VM

Sydafrika då? Turneringens slagpåse. Vissa spelare i laget har fått testa på att spela i den amerikanska högsta ligan NWSL men har haft svårt att etablera sig där. Det finns talanger i detta lag, helt klart, men utan stabila rutinerade spelare runt omkring så kommer man bli överkörda. Kgatlana är den som är värd att hålla ett öga på. Tar Sydafrika poäng så blir jag mäkta förvånad.

Tyskland vinner gruppen tätt följda av Spanien. Det är de lagen som tar sig vidare från denna grupp. Mer spännande än så blir det tyvärr inte här. Det tråkigaste någonsin här är dock att ett lovande Spanien som skulle kunna gå långt, får i åttondelsfinal möta USA. Grattis Spanien det var verkligen inte er lott i år.

Spanien ryker i åttondelen, 1,50 hos Williamhill

Genomgång av varje grupp!

Läs ännu mer inför VM:

Brett utbud
Lång erfarenhet av betting
Generös välkomstbonus