Det är dags för nästa runda i slutspelet när vi på fredagskvällen(2/7)går in i kvartsfinalerna. Lagen som kickar igång denna fas av finalspelet är Schweiz och Spanien i St.Petersburg. Lite senare samma kväll är det München som står värd för mötet mellan Belgien – Italien. På lördagen fortsätter del två av kvartsfinalerna där vårat grannland i väst ställs mot Tjeckien i Baku. Sista matchen i denna del av finalspelet blir mellan Ukraina – England i Italien och Rom.

Schweiz – Spanien: Fredag 2/7, 18:00

Trots att Frankrike stundtals briljerade med sitt anfallsspel i åttondelen(Benzemas andra mål), så var det slutligen Schweiz som gick ut som segrare ur mötet. Mycket av det är tvåmålsskytten Seferovic förtjänst då han höjde hela laget. Straffarna skötte de på bästa tänkbara sätt där Sommer utmärkte sig när han tog Mbappés skott. Det var en hel del drama för Spaniens del där de drog ifrån genom att ta ledningen med 3-1 innan Kroatien i slutminuterna kom ikapp och utjämnade till 3-3, men på övertiden stegade Morata fram och tystade tvivlarna genom att sätta 3-4.

Tippar att Spanien går vidare till semifinalen. Tycker att de visade styrka när de i övertiden mot Kroatien att de är ett av mästerskapets bästa lag. För trots att de såg en aningen omskakade ut efter kvitteringen reste de sig igen. Dessutom har de till skillnad från flera av de andra lagen i turneringen växlat upp i rätt tillfälle.

Schweiz - Spanien Högsta odds Spelbolag
Schweiz 6,00
Oavgjort 3,90
Spanien 1,73

Läs våra speltips inför Schweiz - Spanien

Belgien – Italien: Fredag 2/7, 21:00

Belgien har gjort ett riktigt fint mästerskap hittills. Enda gången det har sett aningen skakigt ut var i första halvleken mot Danmark under gruppspelet, men så fort De Bruyne kom in vände det. Nu går de in i kvartsfinalen med fyra raka segrar, men både De Bruyne och Hazard är osäkra till spel eftersom att de skadade sig senast. 0-0 blev det efter fulltid för Italien i åttondelen mot Österrike, men de räddades i övertiden då inhopparna i den andra halvleken, Pessina och Chiesa säkrade avancemanget genom att de gjorde varsitt mål.

Tippar att det kommer bli en väldigt tajt tillställning. För båda lagen har spelat bra försvarsspel turneringen igenom och endast släppt in ett mål var, men Italien har ett mycket bredare spelarmaterial att tillgå. Så om någon i startelvan inte presterar kan de sätta in en likvärdig spelare på samma position. Dessutom har Belgiens tränare, Roberto Martinez uttalat sig om att både De Bruyne och Hazard är osäkra till spel. Lukaku får det svårt att prestera utan sin vapendragare KDB därför tippar jag att Italien vinner.

Belgien - Italien Högsta odds Spelbolag
Belgien 3,45
Oavgjort 3,15
Italien 2,40

Läs våra speltips inför Belgien - Italien

Tjeckien – Danmark: Lördag 3/7, 18:00

Danmark är med all rätt de stora favoriterna inför kvarten mot Tjeckien. För även om deras väg minst sagt varit turbulent reste de sig när det krävdes. För de har inte bara vunnit sina två senaste matcher. De har gjort det i överlägsen stil genom att krossa motståndarna. Tjeckiens väg till var de nu befinner sig i turneringen har inte heller varit spikrak. De har både förluster och oavgjorda resultat i bagaget, men lagets stora behållning har varit att Patrik Schick öst in mål och klättrat upp till topplaceringarna av skytteligan. Blir det han som kliver fram i kvartsfinalen och skjuter dem vidare?

Missa inte: Rekar fotboll

Segern tjeckerna tog mot Nederländerna i kvarten var en riktigt fin prestation, för även om de gjorde båda målen efter att De Ligt hade tilldelats det röda kortet spelade de även bra innan och tightade till försvaret då ingen av de holländska spelarna lyckades avfyra ett endaste skott på mål. Men om det är något landslag som kan låsa upp tjeckernas försvar så är det Danmark. De går in i mötet med åtta gjorda mål på två matcher där de har flera målskyttar som stegat fram, så de behöver som i Tjeckiens fall inte förlita sig på en målgörare.

Tjeckien - Danmark Högsta odds Spelbolag
Tjeckien 4,10
Oavgjort 3,30

Jämför odds på kvartsfinalmötet mellan Tjeckien - Danmark här!

Ukraina – England: Lördag 3/7, 21:00

Sverige var det klart bättre laget i åttondelen mot Ukraina då vi stora delar av matchen hade mest bollinnehav och skapade mest, men dessvärre var det stundtals en del slarv i försvaret. I övertiden som följde var de svenska spelarna så tröttkörda att de med en man mindre inte kunde stå emot Ukrainas sista anfall som resulterade i vinstmålet. England tycker jag höjde sig offensivt i mötet mot Tyskland där Kane äntligen fick stiga fram och säkra avancemanget. Försvarsspelet var lika solitt som tidigare under turneringen där jag framförallt imponerades av John Stones. Men även Pickford gjorde sitt jobb mellan stolparna.

De svenska försvararna lämnade en del onödiga luckor mot Ukraina och det tappades en del markeringar. Det kommer inte Southgate tillåta i samma utsträckning. England är beredda på uppgiften och deras försvar har varit bäst i turneringen såhär långt då de är det enda laget som inte släppt in ett mål ännu. Dessutom har Sterling med sina tre mål sett till att de fått poängen med sig. Spelare som Yarmolenko-Yaremchuk-Zinchenko skrämmer inte när de ska ställas mot EM:s bästa försvar. England vinner.

Ukraina - England Högsta odds Spelbolag
Ukraina 10,00
Oavgjort 4,75
England 1,42

Jämför odds på kvartsfinalmötet mellan Ukraina - England här!