advert

27/02, Real Madrid - Atletico Madrid

Lör 27 feb 2016 at 12:23 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Datum: 27/2-2016

Tid: 16:00

Plats: Santiago Bernabue, Madrid

Sedan Diego Simone tog över Atletico Madrid har alla Madridderbyn varit intressanta och händelserika. Det här är Zidanes första Madridderby och han får turen att börja hemma. Det är en poäng som skiljer lagen emellan, Atletico har 55 poäng och Real har 54 poäng. Barcelona med 63 poäng är laget man jagar. Vinst är det enda som gäller för båda klubbarna för vid oavgjort tappar båda lagen i guldstriden om Barcelona vinner mot Sevilla. Första matchen slutade 1-1 på Vicente Calderon efter mål av Vietto och Karim Benzema. Det är en match där känslorna oftast rinner över och det kommer bli tuffa dueller som det alltid är när Atletico spelar.

Real Madrids hemmaform med Zidane går inte att klaga på. Man har vunnit samtliga matcher hemma och har ett snitt på 5.28 mål per match de senaste sju hemmamatcherna. Sedan Zidane tog över har laget dessutom inte förlorat och ser bättre ut. Bortaspelet går att klaga på men idag får Real vara glada att det är hemma. Karim Benzema sägs vara spelklar och då kommer han gå rakt in i startelvan. Marcelo missade en träning men det ska inte vara något som stoppar honom från spel. Varane har avtjänat sitt röda kort som han drog på sig mot Athletic Bilbao och han med kommer starta med Sergio Ramos. Det intressanta blir att se om James Rodriguez får fortsatt förtroende på kanten och om Isco startar. Mot Atletico kommer Zidane behöva kreativa spelare som kan göra bort en gubbe eller två för att öppna upp spelet. Luka Modric och Toni Kroos går det inte att flytta på och båda herrarna kommer starta. Keylor Navas har varit i kanonform och kommer få stå i mål. Jag har svårt att se Danilo starta mot Atletico därför tror jag Carvajal och Marcelo får börja på varsin kant.

Atletico Madrid spelade mot PSV i onsdags och matchen slutade 0-0 precis som matchen mot Villareal i helgen. Det är nu två matcher i rad som laget helt har misslyckats med att förvalta sina chanser. Diego Simone gick ut efter matchen och försökte få det att låta som en temporär formdipp. Men ser man till de offensiva spelarna som finns så är det bara Griezmann som kan hitta på något där framme. Han är inte i form just nu och då får Atletico det tufft. Bakåt har man hållit tätt och spelar organiserat. Gimenez stod över mot PSV och kommer få starta igen. Vietto utförde inget där framme mot PSV och kommer kanske se matchen från bänken till en början. Koke, Gabi och Saul har gjort det bra på mittfältet och kommer säkerligen att starta där igen ännu en gång.

Madridderbyn är alltid tuffa och det är två bra lag som möts. Atletico har förlorat tre bortamatcher av ligan 13 spelade. Man har dessutom bara släppt in fem mål på alla 13 matcher. Real Madrid 5.28 i snitt på hemmamatcherna kommer få det tufft. Spelbolagen håller Real som favoriter med 1.90 i odds. Zidane kommer sättas på prov här det är första matchen mot Simone och Real har inte slagit Atletico på fem senaste försök i ligan. Jag satsar istället på en dubbelchans där oavgjort och Atletico vinst känns som ett bra spel.

Kommentarer

Feedback