Reklam

Nybro Vikings-Väsby IK HK: 2

10 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
9 jan 2018 at 00:24 (Uppdaterad 13 jan 2018 at 11:04) 09/01
99
0

Hockeyettan, Allettan Södra

Chans (1-X-2): 42-21-37%
Spelvärde: 105,45%
Lägsta spelbara odds: 2,70
Units: 4/10
Hit/Miss: 2-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
I en haltande tabell där lagen spelat allt mellan 4-6 matcher så är det här faktiskt ett jumbomöte mellan Nybro Vikings och Väsby. Nybro ser jag inte som en överraskning att de är på nedre halvan, men på förhand räknades de ändå in i samma fack som tex Väsby. Mellan plats 6-8 vore rimligt.

Nu möts de med olika förutsättningar, spelet här baseras mycket på att det dels är två jämna lag på förhand, då borde oddset vara något lägre på Väsby, men framförallt är det Nybros skadesituation. Intressant att se hur många de hinner få tillbaka till denna match. Jag räknar därför med att oddset kommer sjunka på Väsby om skadeinfon består, och rak 2a spelas till 2,85 Nordicbet. Får en stark känsla att Väsby har en bra möjlighet att ta denna om jag ser till senaste delarna av deras matcher.

Förutom några storsegrar för lag i Allettan Södra så långt, brukar det kunna vara ganska tight, och ML 2,26 kan också vara värt att gå på om man vill vara lite mer safe. 2,85 känns i dagsläget för högt med tanke på förutsättningarna.

Talar för Väsby:

  • Upphämtningen senast, från 0-3 hemma mot Dalen, till seger med 5-3 var viktigt för självförtroendet, och något att ta med sig och bygga vidare på.
  • Skadeskjutet motstånd. Markus Palmberg, Samuli Kivimäki och Robin Wengdahl saknades senast. Lagkaptenen Marcus Mellström utgick efter att ha fått en smäll på tummen. I slutperioden fick även Kim Runermark kliva av på grund av en misstänkt hjärnskakning. Victor Bohman slog ut två tänder, plus att Patrik Fransson plötsligt började se dåligt på ena ögat, vilket gjorde att Nybro avslutade matchen senast med 8 forwards. Hur läget är på onsdag återstår att se, men flera av dessa lär fortsatt saknas.
  • Powerplay, Väsby har ett fruktat powerplay med Christian Holmblad i spetsen. 3/8 så långt i Allettan, och bäst i grundserien Östra på över 31%. Robin Karlsson, Rasmus Sörgardt är viktiga backar med bra skott. Holmblad en playmaker, och Fjällkeborn, Gozzi, Maier och Sellerstrand spelare som sticker ut i Väsbys PP
  • Slätstruket senast, Nybro gjorde en ok match i helgen, borta mot Valbo 6-2 seger men slätstruket mot Hudiksvall, förlust 4-1. Väsby tappade borta mot Vimmerby 4-7 men vände hemma mot Dalen 5-3. Väsbys moral växte och känns något bättre än Nybros, som troligen hade mycket högre förväntningar på Allettan. Väsby har trots allt inlett mot tufft motstånd i Huddinge h och Vimmerby, Visby/Roma b. Nybro med två torskar i smålandsderbyt mot Vimmerby, torsk hemma mot Dalen, och borta mot Hudiksvall.

Talar mot spelet:

  • Väsby är inget stabilt bortalag, hade en hel del problem i den Östra serien, och har inlett svagt i Allettan. Bussresa och långresa ett minus
  • Målvaktsspelet, Väsby som hade en stabil Linus Ryttar som sista utpost i grundserien, står nu med två målvakter som inte imponerat inledningsvis. Vem får chansen här? Ryttar utbytt senast.

//Stefan Österberg

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback