Annons

Hockey-VM 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Hockey-VM 2024 drar igång på fredag 10 maj och håller på fram till söndag 26 maj och spelas i Tjeckien i orterna Prag och Ostrava. Häng med oss här på Betting och ta del av alla odds hockey vm 2024 samt speltips hockey vm från första matchen fram till finalen som spelas i 02 Arena i den tjeckiska huvudstaden.

SPELA PÅ HOCKEY-VM 2024 HOS COMEON

Ishockey VM 2024 i Tjeckien

Fredag 10 maj drar Hockey VM igång och för alla hockeyintresserade svenskar är det en av de stora höjdpunkterna på året. Tre Kronor har ett intressant lag där de tre största namnen i truppen är Erik Karlsson, Rasmus Dahlin och Victor Hedman. Tre namn som lär locka en hel del svenska hockeyfans till arenorna i Tjeckien. Favoriterna enligt spelbolagen att vinna guldet är regerande världsmästarna Kanada och USA med Sverige tätt efter. 

Victor Hedman - Tre Kronor

Foto:  Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Hockey-VM spelades för första gången 1920 som en del av en uppvisningsturnerning i OS i Antwerpen. Turneringen deklarerades dock senare som den första officiella VM-turneringen. Första gången som Hockey-VM var fristående från OS var 1930, den gången med hela tre värdnationer: Frankrike, Tyskland och Österrike. Vad som är anmärkningsvärt är även att Kanada hade fripass direkt till finalen. Någon som idag hade ansetts som något oseriöst.

Kanada står på 28 guld, Ryssland 27 och Tjeckien på 12. Sverige återfinns på fjärdeplats med totalt 11 guld där det senaste kom 2018 i Danmark.

Slutspel i Hockey-VM 2024

Vi kommer att uppdatera den här delen så fort vi vet vilka lag vi vet går vidare till slutspelet.

Grupper Hockey-VM 2024

Ishockey-VM består av två grupper där topp 4 i varje grupp går vidare till kvartsfinal. Gruppettorna möter fjärdeplacerade laget och tvåorna möter treorna. I semifinalerna möts det bäst rankade laget från gruppspelet det sämst rankade laget från gruppspelet. Detta avgörs efter placering och poäng i gruppen. Kanada är favoriter att vinna grupp A medan Sverige är favoriter i grupp B.

Arenor och städer i hockey-VM 2024

Hockey-VM spelas på två arenor där grupp A håller till i Prag och grupp B spelas i Ostrava. Nedan får du information om arenorna.

02 Arena

Öppnades: 2004.

Kapacitet för: 17 383.

Stad: Prag.

Matcher i VM 2024: Grupp A.

Ostravar Arena

Öppnades: 1986.

Kapacitet för: 12 500.

Stad: Ostrava.

Matcher i VM 2024: Grupp B.

Hur spelas hockey-VM 2024?

VM består av 16 deltagande lag som till att börja med är fördelade i två grupper om åtta lag vardera. Lagen spelar mot varandra en gång under gruppspelet, där de fyra bästa lagen i varje grupp kvalificerar sig för kvartsfinal. Vinnarna i varje kvartsfinal går till semifinal och vinnarna av semifinalerna går till final, samtidigt som förlorarna i semifinalerna gör upp om bronset i en bronsmatch.

Årets VM spelas i Tjeckien, i städerna Prag och Ostrava. Finalen kommer att spelas i 02 Arena i Prag, söndag 26 maj.

Vad får vinnaren av hockey-VM?

Till att börja med får vinnarna äran att titulera sig bäst i världen i ishockey. De vinnande spelarna får även varsin guldmedalj. Till sist får det vinnande laget äran att lyfta en stor silverpokal.

Vinnare i Ishockey-VM de tio senaste åren

Se nedan på vilka nationer som vunnit guld i Ishockey-VM de tio senaste åren.

Antal guld nationer tagit i Ishockey-VM sedan 2012

Rolig fakta om hockey-VM:

  • Mesta mästare är Kanada med 28 titlar.
  • Största vinsten genom tiderna var 1949 då Kanada vann äver Danmark med 47-0.
  • Tjeckien/Tjeckoslovakien har vunnit flest VM-guld på hemmaplan, nämligen tre gånger.
  • Totalt har elva länder lyckats ta medalj i VM-sammanhang.
  • Asien hade en friplats i VM mellan åren 1998-2004, Japan vann denna plats alla åren.
  • Kanada deltog inte i VM 1970-1976 på grund av bråk inom sitt hockeyförbund.

Vanliga Frågor om Hockey-VM 2024

 Nedan ger vi dig svar på de vanligast ställda frågorna kring världsmästerskapet i ishockey 2024.

När spelas Hockey-VM 2024?

VM i ishockey 2024 spelas från den 10 maj och pågår fram till finalen den 26 maj 2024. I Vårat hockey-vm 2024 spelschema kan du se när alla matcher spelas under världsmästerskapet.

Hur ser jag Hockey-VM 2024?

Viaplay har rättigheterna till VM i ishockey 2024. Du kommer kunna se matcherna på tv via stream på Viaplay och även kanalerna TV6 samt TV10. Du hittar i våran TV-guide allt om ishockey-vm idag på tv.

Hur många länder deltar i Hockey-VM?

16 nationer delas in i två grupper. Lagen som slutar topp 4 i varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal.

Var och när spelas finalen i Hockey-VM 2024?

26:e maj klockan 20:20, svensk tid är det nedsläpp för VM-finalen i Prag.

Var hittar jag bonusar för Hockey-VM 2024?

Många bettingsidor erbjuder sina kunder olika bonusar för hockey-VM 2024 i Tjeckien. Vi rekommenderar att följa Betting.se för att inte missa något under Hockey-VM 2024.

Odds och speltips - Ishockey-VM 2024: Grupp A

Odds och speltips - Ishockey-VM 2024: Grupp B

Kommentarer

Feedback