Annons

Hockey-VM 2023

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Hockey-VM 2023 är i full gång i Tammerfors (Tampere) och Riga där Sverige spelade alla sina gruppspelsmatcher i Finland och går nu in i slutspelet. Häng med oss här på Betting och ta del av alla odds hockey vm samt speltips hockey vm från premiären som ägde rum den 12 maj hela vägen till finalen som spelas den 28 maj i Tammerfors.

SPELA PÅ HOCKEY-VM 2023

Ishockey VM 2023 i Tammerfors och Riga

VM i hockey är inte långt borta och för alla hockeyintresserade svenskar är det en av årets stora höjdpunkter. Svenska supportrar förväntas vallfärda till andra sidan Östersjön men det är hemmanationen Finland som är favoriter att vinna hockey-vm enligt spelbolagen men utmanas även av Kanada och Sverige.

Hockey-VM spelades för första gången 1920 som en del av en uppvisningsturnerning i OS i Antwerpen. Turneringen deklarerades dock senare som den första officiella VM-turneringen. Första gången som Hockey-VM var fristående från OS var 1930, den gången med hela tre värdnationer: Frankrike, Tyskland och Österrike. Vad som är anmärkningsvärt är även att Kanada hade fripass direkt till finalen. Någon som idag hade ansetts som något oseriöst.

Kanada och Ryssland står båda på 27 guld och Tjeckien på 12. Sverige återfinns på fjärdeplats med totalt 11 guld där det senaste kom 2018 i Danmark.

Slutspel i Hockey-VM 2023

Kvartsfinaler i Hockey-VM väntar där framför allt mötet mellan Kanada och Finland sticker ut. I det här segmentet går vi igenom odds på slutspelet i Hockey-VM samt tips till varje kvartsfinal. Vilka tar sig vidare till semifinal?

Schweiz – Tyskland

Ta en sekund och kolla in alla odds på Schweiz – Tyskland. Att schweizarna står i cirka 1,45 att vinna under ordinarie tid vittnar om vilken fantastisk turnering de gjort så här långt. En aning oroande att de förlorade mot Lettland i sista omgången där de förvisso inte hade någonting att spela för. Förstaplatsen var nämligen säkrad redan omgången innan. Tyskland inledde med tre raka torsk men är ”best of the rest” efter att ha besegrat övriga blåbärsnationer. Det tyskarna garanterat tar med sig från gruppspelet är att det bara blev uddamålsförlust mot Sverige, Finland och USA. Faktum är att samtliga matchavgörande mål mot dessa tre länder gjordes i tredje perioden – så visst har de potential att hänga med de topptippade lagen.

Tysland har faktiskt ett ganska stark trupp, åtminstone de två första linorna håller riktigt hög nivå. Moritz Seider är en stjärna i NHL, Petereka och Sturm är ordinare i Sharks och Buffalo. Dessutom har backen Kai Wissmann, som har kontrakt med Boston, öst in mål i powerplay.

Tyskland +1,5 handikapp till odds 1,75

Spela hos Speedybet!


Sverige – Lettland

Kolla in alla odds på Sverige – Lettland i vår förhandstitt på matchen.

USA – Tjeckien

Tittar vi på alla sammanlagda odds på USA – Tjeckien kan ett otränat öga tro att USA står högt. De har en chans som motsvarar cirka 66% att ta sig vidare till semifinal, och självklart ska de vara favoriter men Tjecken är absolut inte oävna. Karel Vejmelka vaktar kassen och måste anses vara en av de bättre målvakterna i den här turneringen. Man har ett halvt dussin bärande NHL-spelare i truppen som kryddas med toppspelare från Extraliga i Tjeckien. Var också solklara favoriter att nypa andraplatsen i grupp B men blev, till Sverige stora lycka, snuvade på den i sista stund. Var dessutom inte långt ifrån att sätta Kanada på plats i sista omgången vilket hade rört om i gruppen ordentligt.

Oddssättarna är med på noterna här, matchen kommer bli väldigt jämn.

Tjeckien gör minst två mål 

Spela hos Speedybet!

Kanada – Finland

Vad många på förhand tippade skulle bli årtiondets final äger rum redan i kvartsfinalen, och det är framför allt hemmanationen som floppat. Framför allt är det förlusten mot USA och den jämna 5-3-matchen mot Frankrike som sticker ut.

Finlands trupp inte är superstark. Det finns en handfull meriterade NHL-spelare i form av Kapanen, Maatta och Kakko som dock är långt ifrån stjärnor i sina klubblag. Faktum är att det finns lika många NHL-spelare som SHL-spelare i truppen. Man ska dock inte underskatta finnarnas förmåga att höja sig i slutspelet och de lär bäras fram av hemmafansen i Tammerfors.

Finland vinner matchen ordinarie tid 

Spela hos Speedybet!

Grupper Hockey-VM 2023

Ishockey-VM består av två grupper där topp 4 i varje grupp går vidare till kvartsfinal. Gruppettorna möter fjärdeplacerade laget och tvåorna möter treorna. I semifinalerna möts det bäst rankade laget från gruppspelet det sämst rankade laget från gruppspelet. Detta avgörs efter placering och poäng i gruppen. Finland är favoriter att vinna grupp A medan Kanada är favoriter i grupp B. Sverige, som spelar samtliga gruppspelsmatcher i Tammerfors, är andrahandsfavoriter i grupp A. 

Arenor och städer i hockey-VM 2023

Hockey-VM spelas på två arenor där grupp A håller till i Tammerfors och grupp B spelas i Riga. Nedan för du information om arenorna.

Nokia Arena

Öppnades: 2021.

Kapacitet för: 13 455.

Stad: Tampere.

Matcher i VM 2022: Grupp A.

Arena Riga

Öppnades: 2006.

Kapacitet för: 10 300.

Stad: Riga.

Matcher i VM 2022: Grupp B.

Hur spelas hockey-VM 2023?

VM består av 16 deltagande lag som till att börja med är fördelade i två grupper om åtta lag vardera. Lagen spelar mot varandra en gång under gruppspelet, där de fyra bästa lagen i varje grupp kvalificerar sig för kvartsfinal. Vinnarna i varje kvartsfinal går till semifinal och vinnarna av semifinalerna går till final, samtidigt som förlorarna i semifinalerna gör upp om bronset i en bronsmatch.

Årets VM spelas i Finland och LEttland, i städerna Tammerfors och Riga. Finalen kommer att spelas i nybyggda Nokia Arena i Tammerfors.

Vad får vinnaren av hockey-VM?

Till att börja med får vinnarna äran att titulera sig bäst i världen i ishockey. De vinnande spelarna för även varsin guldmedalj. Till sist får det vinnande laget äran att lyfta en stor silverpokal.

Vinnare i Ishockey-VM de tio senaste åren

Se nedan på vilka nationer som vunnit guld i Ishockey-VM de tio senaste åren.

Antal guld nationer tagit i Ishockey-VM sedan 2012

Rolig fakta om hockey-VM:

  • Mesta mästare är Kanada med 27 titlar.
  • Största vinsten genom tiderna var 1949 då Kanada vann äver Danmark med 47-0.
  • Tjeckien/Tjeckoslovakien har vunnit flest VM-guld på hemmaplan, nämligen tre gånger.
  • Totalt har elva länder lyckats ta medalj i VM-sammanhang.
  • Asien hade en friplats i VM mellan åren 1998-2004, Japan vann denna plats alla åren.
  • Kanada deltog inte i VM 1970-1976 på grund av bråk inom sitt hockeyförbund.

Vanliga Frågor om Hockey-VM 2023

 Nedan ger vi dig svar på de vanligast ställda frågorna kring världsmästerskapet i ishockey 2023.

När spelas Hockey-VM 2023?

VM i ishockey 2023 spelas från den 12 maj och pågår fram till finalen den 28 maj 2023. i Vårat hockey vm spelschema kan du se när alla matcher spelas under världsmästerskapet.

Hur ser jag Hockey-VM 2023?

SVT har rättigheterna till VM i ishockey 2023. Du kommer kunna se matcherna på tv via SVT:S kanaler och på SVT Play. Du hittar i våran TV-guide allt om hockey vm tv.

Hur många länder deltar i Hockey-VM?

16 nationer delas in i två grupper. Lagen som slutar topp 4 i varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal.

Var och när spelas finalen i Hockey-VM 2023?

28:e maj klockan 19:20, svensk tid är det nedsläpp för VM-finalen i Tammerfors.

Var hittar jag bonusar för Hockey-VM 2022?

Många spelbolag erbjuder sina kunder olika bonusar för hockey-VM 2023 i Finland. Vi rekommenderar att följa Betting.se för att inte missa något under Hockey-VM 2023.

Odds och speltips - Ishockey-VM: Grupp A

Odds och speltips - Ishockey-VM: Grupp B

Kommentarer

Feedback