Annons

Speltips : GAIS - Västerås SK: Båda lagen gör mål: Ja

Matchcenter
11 maj 2024 at 17:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Gamla Ullevi
Uppdaterad
5
0
Betting. That's it.
Visa mer
Show less

Allsvenskan

Chans: 58%
Spelvärde: 104,98%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 3/10
Hit/Miss: 2-0
Expekt Till Expekt
På lördag är det dags för ett intressant nykomlingsmöte när GAIS får besök av Västerås SK på Gamla Ullevi. Offensiv matchbild som väntar?

Imponerande, GAIS!

Under måndagskvällen fick vi se ett efterlängtat derby i Allsvenskan när GAIS och IFK Göteborg drabbade samman.

12 år senast som lagen möttes i serie sammanhang och det var nykomlingarna som skulle visa sig vara det klart hungrigare av de båda sidorna.

Den sympatiske tränaren Fredrik Holmberg fortsätter att göra ett kanonjobb och han var nöjd hur laget lyfte sig under matchens gång samtidigt som Blåvitt ej läts komma till några farliga anfall.

Tränarens halvtidssnack gav verkligen frukt då man kom ut som ett helt annat lag trots ledning där det enda som gällde var att gå för tvåan, vilket GAIS även lyckades med.

IFK Göteborg må ha dominerat bollinnehavet men med koll på annan statistik så ser vi tydligt hur rättvis segern var:

  • xG: 2.36 - 0.90
  • Målchanser: 15-10
  • Hörnor: 5-2

Nyckelfaktorer till derbyvinsten var först den stabila defensiv och kontringsspelet där man ställde om otroligt snabbt och skickligt.

Inte omöjligt att vi kommer få se liknande scenarios i den kommande uppgiften mot ett VSK som gillar att äga boll.

Speltips

Mitt allsvenskan tips: Båda lagen göra mål till 1.80 hos Expekt.

En ordentlig boost i självförtroendet för GAIS efter derbysegern som tog laget upp på femteplatsen i tabellen. Det betydde även seger nummer tre på de fyra senaste rundorna.

Klart tuffare för den andra nykomlingen VSK som är tillbaka som jumbo. Men Kalle Karlssons gäng har inte marginalerna på sin sida vilket vi fick se på nytt mot Djurgården senast där xG matchen vanns med 2.21 - 0.45 men ändå förlust 2-0.

Marknaden har fortsatt en tro på Västerås vilket vi kan se på oddsen här där faktiskt gästerna står som favoriter trots en resultatmässigt svag start.

Kommer utdelningen komma till slut? Absolut och speciellt i den här typen av match där hemmalaget kanske kan vara något bekväma efter den tidigare derbyvinsten.

Två lag som verkligen bjuder till har vi att se fram emot med all säkerhet. Får gästerna bara igång målskyttet så bör poängen trilla in så småningom.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback