advert

Mirandes - Levante

23 oktober 2016 at 20:00 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04
Estadio Municipal de Anduva är hemmaplan för Mirandes i den spanska andraligan och här ska det spelas fotboll under söndagen då serieledande Levante kommer på besök. Mirandes och hemmagräs innebär alltid full fart framåt och mot ligans kanske bästa offensiv så tycker jag därför att det luktar målfest.

Mirandes var obesegrade fram till senaste omgången då Huesca var ofina nog att bryta den trenden genom en 3-0 seger på hemmaplan. En match där Mirandes inte alls kom upp i nivå och tränare Terrazas var riktigt besviken med insatsen, han brukar annars stå för en riktigt offensiv fotboll men Mirandes kom inte riktigt till de heta lägen som man brukar. Men samtidigt är Mirandes ett helt annat lag på hemmaplan och framför allt brukar det bjudas på en riktigt offensiv fotboll där inget annat än tre poäng gäller, oavsett motstånd. Vi fick se det i senaste hemmamatchen mot topplaget Lugo och vi kommer få se det mot Levante.

Kikar vi till de matcher som Mirandes spelat på Anduva hittills denna säsong så inledde man lite mjukt med 1-1 i premiären mot Getafe, men sedan har man minst sagt växlat upp. 3-2 mot Cadiz, 2-1 mot Rayo, 3-2 mot Teneriffa och slutligen 2-2 mot Lugo säger en del om den fotboll som Mirandes bjuder upp till. Inga nya skador att rapportera hos hemmalaget så det är endast mittfältaren Alain Oyarzun som saknas och det är inget avbräck.

Levante åkte ur La Liga förra säsongen och har nu fått en smakstart i Segundan med 23 poäng på de 10 inledande omgångarna. Laget toppar tabellen och har skapat sig ett litet avstånd på hela fem poäng ner till tvåan Lugo som förlorade senast. Jag är övertygad om att även Levante kommer gå för segern i den här matchen och mot ett offensivt hemmalag så tycker jag att gästerna har en del nycklar för att ordna tre pinnar. Kikar vi till det offensiva så finns det kvalite i det här laget och två herrar som varit glödheta så här långt är Jason (4 mål) samt Roger (7 mål). Den förstnämnda fick faktiskt nöta bänk i senaste segermatchen mot Mallorca (2-1) och det säger en del om bredden i det offensiva hos Levante. En spelare som jag är extra förtjust i är Morales som kommer skada Mirandes ordentligt här om han ges ytor att löpa på.

Skadeläget hos Levante har ljusnat ordentligt på slutet då man fått tillbaka flertalet spelare. Enda orosmomentet i veckan har varit en sjukdom på målvakt Remiro, men han hade troligtvis startat på bänken här i vilket fall. Tränare Muniz kan därmed mönstra en riktigt stark elva i detta möte.

Jag har nästan sett samtliga hemmamatcher för Mirandes den här säsongen och jag kan garantera att det blir fart åt båda håll här, sedan är det upp till lagen att förvalta sina chanser och ro detta överspel i hamn. Två gånger pengarna för minst tre mål i matchen är ett generöst odds från Betway, så en tyngre insats åker in här!

/[email protected]
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback