Annons

Speltips : Halmstads BK - Jönköpings Södra: Under 2,75 Mål

Matchcenter
25 februari 2023 at 17:30 - Fotboll, Sverige - Svenska Cupen
24 feb 2023 at 12:03 (Uppdaterad 25 feb 2023 at 19:23) 24/02
12
0

Klassiskt underspel när HBK spelar

Chance (over-exact-under): 40-0-60%
Spelvärde: 110,40%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Bet: 7
Hit/Miss: 3-1
Bethard Till Bethard

Halmstad är alltid Halmstad och det betyder få mål framåt och hålla tätt bakåt. Och det tycks bli samma visa även i Svenska Cupen i år.

Man har värvat in skyttekungen från Superettan, Viktor Granath, som förra året stod för 24 pytsar på 30 matcher för VSK. Tiden i Halmstad har dock inte börjat lika lyckosamt. Han har nämligen hittills gått mållös under försäsongen och har en del att leva upp till. Det känns inte särskilt troligt att han blir skyttekung i Svenska Cupen.

Så, ett visst frågetecken kring HBK:s offensiv. Men när det kommer till defensiven är allt som vanligt. Andreas Johansson, 40 år gammal, styr och ställer i försvaret som om han vore 25. Kanske den mest positionssäkra backen i hela Sverige.

Runt sig har han rutinerade Joseph Baffo, målvakten Malkolm Nilsson och nyförvärvet från Örebro; Carl Benjamin Hjertstrand. Det är minst sagt ett rutinerat gäng; de tre förstnämnda har tillsammans över 20 säsonger i klubben så man förstår att det är en samspelt backlinje.

Jönköping Södra släppte in hela 5 mål i premiären mot Häcken. Men här är det viktigt att ha två tankar i huvudet samtidigt. Häcken är Sveriges mest offensiva lag som aldrig kontrollerar in en uddamålsseger. Man låg bara under med 1-0 efter en timmes spel innan det började läcka, och som Axén brukar säga; om ett lag släppet in massor av mål i en match så vet man med säkerhet att det gnuggas försvarsspel nästkommande vecka.

Nu måste visserligen Jsödra kliva fram och vinna den här matchen. Det behöver dock inte Halmstad. Oavsett hur den här matchen slutar måste man slå Häcken i sista omgången för att bli gruppetta och därmed gå vidare från gruppen. Just därför tror jag inte att detta urartar. Halmstad kommer spela sitt egna snåla spel och Jönköping vill inte gå borta sig för tidigt.

Halmstads fem senaste matcher:

Trollhättan – Halmstad: 0-1

Brentford 2 – Halmstad: 1-0

Bröndby – Halmstad: 2-0

Halmstad – Viking: 0-2

IFK Göteborg – Halmstad: 1-1

Underspel rakt igenom, vilket jag tror att det blir även i helgen.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback