Reklam

Anaheim Ducks - Nashville Predators

28 april 2016 at 06:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Anaheim är det bättre lag men som vi vet slår motivation klass

Det har varit en ganska märklig matchserie där Nashville började övertygande och gick upp i en 2-0 ledning i matcher. Sedan vände Ducks på steken, vann tre raka och det såg i princip hopplöst ut för Nashville. Men de lyckades komma tillbaka, vann match sex och förlängde säsongen med minst en match. De matcher som Nashville vunnit har varit jämna och hade lika gärna kunnat sluta med Anaheim seger. Medans de matcher Anaheim vunnit har Nashville varit chanslösa.

Vilket lag vill vinna mest?

Nashville är det laget som måste spela med mer vilja för att ha en chans att sa sig vidare till kvartsfinal. Det är inte mycket som skiljer NHL lagen och i enskilda matcher kan storspelare som Ryan Getzlaf och Corey Perry bära laget till segrar. Men i en matchserie på sju matcher märks det tydligt vilket lag som har mest vilja att ta sig vidare. Hittills känns det som att när Anaheim hamnade i rejäl brygga tog de tag i uppgiften och vann tre raka matcher. Sedan slappnade man av lite och det var något som Nashville tog tillvara på.Det är Ducks som väntas ta sig vidare och de spelar på hemmaplan, pressen är enorm och en förlust inatt skulle ses som ett fiasko. Nashville å andra sidan, ingen väntar sig riktigt att de ska ta sig vidare till kvartsfinal och har därför knappt någon press på sig. En del spelare lyfter sig under press och en del spelar sämre. Men Ducks är ett lag som är bäst när det gäller, de har många rutinerade spelare. Getzlaf och Perry har tillsammans nästan spelat 200 slutspelsmatcher för Ducks.

Nattens match

Pekka Rinne som vaktar kassen för Nashville har några av matcherna haft det rätt tufft. Han kan spela på en betydligt högre nivå än vad han visat upp och ifall Nashville ska vinna inatt är det han som verkligen måste komma upp i nivå. Filip Forsberg har inte heller presterat på den nivån som iallafall jag förväntar mig. Mattias Ekholm har däremot spelat riktigt bra, backen har hittills gjort två mål och i senaste matchen gjorde han viktiga 1-0 målet.

Jag tror att matchen kommer styras av Ducks och det lag som gör första målet vinner. Det lag som får ett stadigt grepp kommer förmodligen att bygga vidare på det under matchen. Samtidigt tror jag även att det kommer bli en väldigt målsnål match där två lag kommer vara rädda för att göra misstag. Jag tror inte spelet kommer bli passivt bara att risktagandet kommer vara minimalt.

[bookmaker_bonus id=39]

I och med att jag tror på en målsnål match har jag spelat på att det blir under fem mål till oddset 1.85 hos redbet. Pekka Rinne kommer med all säkerhet kliva upp några steg och prestera så bra han bara kan. Och Fredrik Andersen, om han nu står, har varit otroligt bra i Anaheimkassen. Jag tror även att det blir Anaheim som går vidare till kvartsfinal efter resultatet 2-1.

 
  • 500 kr i riskfritt spel hos Redbet!
  • Bra sportutbud
  • Svenskt bolag
Feedback