Annons

Alexander Erler/Lucas Miedler - Rohan Bopanna/Matthew Ebden: 2 - Speltips

Matchcenter
20 januari 2023 at 02:40 - Tennis, Grand Slam |
Court 3
16 jan 2023 at 07:57 (Uppdaterad 20 jan 2023 at 03:51) 16/01
79
+1
Chans (1-2): 34-66%
Spelvärde: 106,92%
Lägsta spelbara odds: 1,52
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Hög nivå på den här matchen från första omgången av Australian Open faktiskt. Båda de här paren kan vinna på atp-touren. Men det finns också en nivåskillnad mellan dem.

Man kan väl börja med att notera att Ebden var finalist här i Australian Open förra året. Precis som i Wimbledon. Då tillsammans med Purcell men det räckte visst inte för till den här säsongen har de delat på sig och Ebden spelar nu med Bopanna. Ändå förståeligt på något sätt. Ebden/Purcell var faktiskt inte sådär vansinnigt bra förra säsongen utan det var i några få turneringar de fick till det. Det handlade mest om att det var väldans stora turneringar som de spelade bäst i. 

Nu tillsammans med Bopanna alltså, Ebden och även om Bopanna är gammal, han håller riktigt hög nivå. De är båda två runt 20 i världen i dubbel vilket innebär att de som par ska vara precis på gränsen till att vara bland de 10 bästa paren.

Motståndarna här tillhör de mer svårvärderade paren. Österrikarna Erler och Miedler är egentligen singelspelare på challengertouren. Medelmåttiga sådana ska sägas. Men så började deras dubbelspel gå så bra att de på något sätt nu tvingats in i en dubbelsatsning. De är nu runt 50 i världen i dubbel, egentligen utan att ha satsat helhjärtat på det. Det borde ju innebära att det finns rejäl kapacitet till ytterligare förbättring men det ska också sägas att det är många challengerpoäng i den rankingen. Jag är inte så säker på att de kommer fortsätta åka hiss uppåt.

Oddsen i den här matchen talar på något sätt om att matchen skulle vara kanske inte vidöppen men väl öppen. Jag tycker inte riktigt det är sanningen utan spelarna i vårt par är helt enkelt betänkligt bättre och jag ser egentligen inte så mycket som talar emot att de bara vinner på att de är just bättre.

Här hittar du alltid de senaste speltipsen på Australiska Öppna!

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback