Reklam

Kumla - Arboga: 2

22 september 2018 at 15:00 - Hockey, Sverige - Division 1
21 sep 2018 at 15:36 (Uppdaterad 23 sep 2018 at 00:25) 21/09
72
0
Chans (1-2): 40-60%
Spelvärde: 114,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 4-5 ot
Unibet Spela nu hos Unibet
Förra omgången var vi helt rätt ute i princip, men hade trots detta lite missflyt. På lördags eftermiddagen är det dags för ett litet derby mellan Kumla och Arboga. I mitt tycke har det blivit fel favorit här.

Kumla vann sin premiär med 5-0 mot Surahammar, vilket såklart var positivt. Man ska dock inte lägga för mycket vikt vid den segern då Surahammar är ruggigt dåliga denna säsong, igen. Senast fick man dock bekänna färg när Tranås körde över stackars Kumla med 8-1. Det kanske också visar lite vart Kumla står egentligen. Motståndarna denna lördag är Arboga. Förmodligen en seriekollega som kommer ligga ganska lika i tabellen som dem själva när säsongen är slut. Arboga hade förra säsongen en riktig fiaskosäsong som förstördes av mycket skador och en hel del oflyt också. Den här säsongen tycker jag man ändå startat bra och känslan är att Arboga fått en liten nystart. Man förlorade med uddamålet i premiären borta mot Köping och vann sedan hemma senast mot förväntade topplaget Lindlöven med 3-2. Nu möter man ett betydligt mycket sämre lag och bör ha bra chans igen, trots bortaplan.

Talar för spelet

  • Arboga är klart förbättrade som helhet den här säsongen och är mycket förberedda jämföt med ifjol. Starten av serien visar ändå att man inte blir någon slagpåse denna säsongen.
  • Förstalinan i Arboga håller hög klass på den här nivån och kommer avgöra många matcher för dem. Kovalonok har varit Kumlas bästa i många år. Conny Strömberg känner vi alla till och Roman Semjonov har vänt hem efter en visit i Mariestad.
  • Kumla har tappat väldigt mycket rutin till den här säsongen. Bland annat ovan nämnda Kovalonok och dessutom duktige keepern Tim Harrysson.

Talar emot spelet

  • Arboga är Arboga liksom. Det sitter väl lite i deras väggar att förlora och man kommer helt klart få kämpa för sina poäng.
  • Gästerna har nästan ett helt nytt lag på pappret och självklart tar det ett tag att spela ihop grabbarna. Kumla är klart mer samspelta och bör kunna ha en liten fördel här mot ett ganska ostrukturerat Arboga.

För mig är spelet givet här. Kumla har gått ned sig denna säsongen och med tillskotten av Strömberg-Kovalonok-Semjonov så ska man bara kunna avgöra detta på sextio minuter. Den förstalinan är riktig vass och tror dessutom att Conny Strömberg börjar hitta lite matchform nu. Jag testar Arboga att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 1.90 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback