Reklam

Grums - Mariestad: 2

19 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 sep 2018 at 11:20 (Uppdaterad 20 sep 2018 at 14:17) 19/09
64
0
Chans (1-X-2): 20-15-65%
Spelvärde: 108,55%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-3
Bethard Spela nu hos Bethard
Mariestad åker till Värmland för att ta tre nya poäng efter premiärvinsten mot Skövde. Grums kommer säkert inte göra bort sig idag, men Mariestad bör avgöra på ren styrka över 60 minuter.

Grums vann lite oväntat värmlandsderbyt i premiären med 5-3 borta mot Forshaga. Det var en grinig match där bortalaget var det lag som lyckades hålla humöret lite bättre än Forshaga och kanske också var det därför man lyckades dra ifrån och vinna med 3-5 tillslut. Nu väntar en betydligt tuffare drabbning när topplaget Mariestad kommer på besök. Det kommer bli en helt annan matchbild här och det tror jag inte Grums kommer mäkta med. Mariestad vann sin premiär med hela 7-1 och bör ha goda chanser igen. Det gäller att vara ödmjuka enbart, men med tanke på att Grums faktiskt lyckades slå dem under försäsongen så lär de inte ta uppgiften för lätt. Bois är ett klart bättre lag än Grums och bör åka hem med tre poäng i bagaget.

Talar för Mariestad

  • Man är bättre på varenda position. Ja, det är nog så enkelt. En av de bättre målvakterna har man. Backsidan är klart bredare än Grums och framåt är man även där längder för Grums.
  • Försäsongen var tuff till en början, men det känns som man hittat rätt de senaste matcherna. Urladdningen mot Skövde kom lägligt och det visar lite av deras potential.
  • Mariestad satsar på att ta sig till en kvalserie till hockeyallsvenskan och bara det borde räcka mot detta Grums som säkert bara vill ha en stabil placering i serien.
  • Grums tilltänkta förstecenter lämnade klubben för någon vecka sedan till förmån för Kristianstad. Ett avbräck såklart, även om premiären inte visade några tecken på det.

Talar emot spelet

  • Grums har alltid varit svåra att få hål på och som nykomlingar förra säsongen visade man prov på ett moget spel där man drog ned på tempot ganska rejält.
  • Hemmaplan såklart. Grums har varit starka på hemmaplan under alla år och man lär använda ovanstående punkt väl där.

Jag tycker dock det ska vara klasskillnad här. Det kan bli jämnt, men det känns även som att det lika gärna kan rinna iväg för bortalaget. I vilket fall så testar jag Mariestad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.67 hos bethard.

Lycka till

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback