Reklam

Benfica - FC Zenit

15 februari 2016 at 18:19 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Datum: 16/2-2016

Tid: 20:45

Plats: Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisboa

I bakgrunden av stormötet mellan Chelsea och PSG spelar Benfica mot Zenit. Det är Champions League åttondelsfinal här med och det är kvartsfinalplatsen på spel. Det här är den första matchen av två. Zenit som vann sin grupp får fördelen att börja borta och får resa till Portugal i hopp om att få med sig ett bra resultat.

Benfica är för första gången i åttondelsfinalen sedan säsongen 2011/2012. Man är rätt nöjd med lottningen sett till vilka andra lag man kunde ha fått. Förutom förlusten senast mot Porto så hade man 14 matcher utan förlust, vinstsviten blev som längst åtta matcher lång. United aktuelle Gaitan är den spelar som Zenit får se upp för. Han leder den interna skytteligan i Champions League med tre mål. I Benfica spelar även Victor Landelöf som fick chansen senast från start mot Porto. Svensken har fått mycket beröm från tränaren och fortsätter han som nu kommer han att skriva in sig i startelvan.

Zenit är också nöjda med lottningen om man ser att det kunde likaväl bli PSG, Arsenal eller Juventus. Zenit är lite mer vana att spela i den här nivån än Benfica. På senaste fem säsongerna har man kommit tre gånger till åttondelen men aldrig nått längre. Zenit vann sin grupp ganska överlägset med endast en förlust och fyra vinster. Nackdelen man har är att uppehållet i Ryssland har varit alldeles för lång och med endast en match under 2016, det var även en vänskapsmatch. Tävlingsmatchen spelade man i december vilket är en stor nackdel. Man med stjärnor som Witsel och Hulk har man en starkare trupp men matchformen är frågan.Just matchformen gör att det hela kan bli klurigt att betta på. Det är självklart en fördel för Benfica. I och med att man inte vet var man har Zenit vågar jag inte spela på vinnare. Senast lagen möttes var 2014 och den matchen vann Zenit med 1-0. Men ingen matchform tror jag kan leda till många mål. Därför spelar jag på över 2.5 mål till oddset 2.25
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback