Reklam

AIK - Mjällby: Över 2,5 Mål

Matchcenter
22 maj 2021 at 15:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Friends Arena
21 maj 2021 at 11:31 (Uppdaterad 22 maj 2021 at 16:51) 21/05
6
0
Chans (över-under): 60-40%
Spelvärde: 135,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 8/10
Hit/Miss: 2-2
Mr Green Spela nu hos Mr Green

Det finns all orsak att förvänta en jämn drabbning när AIK tar emot Mjällby i den åttonde omgången av Allsvenskan. AIK parkerar för tillfället på en tredje plats, medan Mjällby är precis i mitten av tabellen.  

De matcher där AIK och Mjällby varit inblandade i hittills denna säsong har varit målfattiga historier. Faktum är att samtliga matcher med Mjällby har haft under 2,5 mål, medan AIK inte mäktat med fler än två mål framåt i någon av matcherna. 

AIK är stabila

Det finns dock flera saker som pekar på ett trendbrott för AIK till denna match. Henok Goitom kom äntligen igång med målskyttet när jag gjorde sitt första mål för säsongen borta mot Östersund förra omgången.  

Man bör också komma ihåg att AIK mött många tuffa lag i säsongsinledningen. Hit hör bland annat möten med förmodade topplag som Hammarby, Norrköping och IFK Göteborg. Trots det ligger laget alltså på en tredje plats, fyra poäng efter Malmö FF på första plats. Dessutom med en match mindre spelad. 

Mjällby har problem med målskyttet 

Det är uppenbart att målskyttet varit Mjällbys akilleshäl denna säsong. Tankern Jacob Bergström får godkänt med sina tre mål, men i övrigt ser det tunt ut framåt. Med endast fem insläppta mål får försvaret med beröm godkänt. 

I den senaste matchen fick Mjällby endast en poäng hemma mot jumbon Häcken och det behövs en betydligt bättre prestation för att ta några poäng borta mot AIK.  

Statistikmässigt ser det inte så illa ut för Mjällby, med två oavgjorda och två vinster på de senaste fyra matcherna. Även i detta sammanhang gäller det dock att ta i beaktande motståndet. Samtliga av de lag som Mjällby mött på under de senaste matcherna befinner sig på den nedre delen av tabellen.  

Speltips AIK – Mjällby 

I den sista matchen inför EM-slutspelet tror vi på en islossning för AIK. Henok Goitom verkar vara på gång igen och kan skapa oreda i motståndarförsvaret med sin spelförståelse. Mjällby kommer att satsa på tätt försvar och kontringar, men vi har svårt att tro att de på allvar skall kunna hota AIK. 

Vi väljer att spela över 2,5 mål i matchen. 

  • 100% vinstboost upp till 5000 kr omsättningsfritt!
  • Bra livebetting och odds
  • Fantastisk app till mobilen

Kommentarer

Feedback