Annons

Odds på Danmark - Hockey-VM 2022

Spelschema, Danmark

Hela spelschemat

Danskarna åker till Finland i medvind efter att ha tagit sig till kvartsfinal under OS 2022. Nu är siktet inställt på att först och främst kvalificera sig för en ny kvartsfinal under VM. Det borde inte vara omöjligt då gruppen känns öppen bakom Kanada och Slovakien. Oddsen på hockey-VM 2022 talar så klart emot en dansk skräll, men vi får se vad vårt västra grannland kan ställa till med under årets VM.

Odds på Danmark i hockey-VM 2022

Se oddsen nedan på Danmark i ishockey-VM 2022

Danmark ishockey-VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner ishockey-VM 100,00
Vinnare grupp A 52,00


Styrkor

Spelet i egen zon imponerade under OS. Laget släppte in färre mål än förväntat och man lyckades att hålla ner siffrorna mot de bättre lagen. Offensivt var man effektiva och även det är en underskattad styrka för en mindre nation. Danskarna tog vara på sina målchanser och det blev en framgångsfaktor.

Svagheter

Ofta är Danmark lite för ojämna i sina prestationer. Under VM slog man Sverige för att några omgångar senare knappt lyckas vinna över Storbritannien. Vilket tyder på att man är som bäst när man kan spela utan press och slå ur underläge. Detta måste danskarna rätta till om man ska ta nästa steg som hockeynation.

Historik och fakta

Danmark spelade sitt första VM 1949 och sedan dess har man deltagit 53 gånger. Man har aldrig nått längre än till kvartsfinal under ett VM. Vilket innebär att landets bästa placering i VM-sammanhang är en åttondeplats.

Spelschema, Danmark

Spelschema, Hockey VM 2022

Kommentarer

Feedback