Annons

Hockey VM 2022 - Odds och speltips - Ishockey-VM: Grupp B

I Nokia Arena, arenan som stod klar december 2021 och är placerad i Tammerfors avgörs samtliga matcher i Grupp B. Detta blir definitivt en svår grupp för Tre Kronor då de kommer att ställas mot nationer som Tjeckien, USA och Finland. Lägg till att Norge och Lettland kan överraska. Gruppens slagpåsar blir med största sannolikhet Storbritannien och Österrike.

De stora favoriterna till gruppsegern är Finland, bakom dem på en enligt oddsen hedrande andraplats hittar vi Tre Kronor som sedan följs av Tjeckien och USA i den ordningen. Även om Lettland kan vara med och utmana om topp-4 och därmed nå slutspel måste chanserna ses som små. Med fördel av hemmaplan och ett OS-guld i ryggen får Finland ses som den största favoriten att sluta högst upp i grupp B.

Odds vinnare av Grupp B

Vinnare av grupp B Högsta odds Spelbolag
Finland 2,50
Sverige 3,25
Tjeckien 3,50
USA 6,50
Lettland 65,00
Norge 150,00
Österrike 500,00
Storbritannien 750,00

Kolla in alla odds på Hockey-VM här!

Speltips vinnare av Grupp B

Finland går in i årets turnering med ett silver från ishockey-VM 2021 och ett guld från OS i Peking 2022. Dessutom som nämnt spelar nationen på hemmaplan. Silver tog de även i världsmästerskapet 2019, med bara en NHL-spelare i laget. Med de framgångarna de senaste åren är det inte så konstigt att de hålls som de stora oddsfavoriterna att ta hem segern i grupp B. Det är redan klart att flera finska spelare från NHL har tackat ja till att spela hockey-VM 2022. Tre Kronor får rättvist ses som de största utmanarna även om de floppade i VM 2021. 

USA och Tjeckien kan om de har en bra turnering båda två vara med och utmana. Förutom att Finland väntas vinna gruppen får de även ses som en utmanare om VM-guldet enligt oddsen. 

Vi tippar att Finland blir för svårslagna på hemmaplan och spelar de som vinnare av Grupp B.  

Odds kvalificerar sig från gruppen

Ishockey-VM 2022: Att kvalificera sig från grupp B Högsta odds Spelbolag
Finland 1,01
Sverige 1,01
USA 1,05
Tjeckien 1,12
Lettland 6,00
Norge 7,00
Österrike 20,00
Storbritannien 40,00

Speltips kvalificerar sig från grupp B

Det känns på förhand ganska klart vilka fyra lag vi kommer få se i slutspelet, vilka är de fyra nationerna enligt oddsen som kommer gå vidare. Ingen skulle väl bli överraskad om det blir så. Även om Tjeckien kan vara svajiga i mästerskap är de ett långt mycket bättre landslag än närmsta utmanaren Lettland. Vårat tips på länderna som tar sig till kvartsfinalerna är:

  • Finland
  • USA
  • Sverige
  • Tjeckien

Så avgörs grupp B

Alla lag möter varandra en gång i Grupp B som definitivt är den svåraste. De fyra bästa länderna kommer därefter att gå vidare till slutspelet. De två lagen som placerar sig sist kommer dessvärre att bli degraderade från VM-turneringen. Det mesta tyder på att det blir Storbritannien och Österrike. Norge och Lettland borde sluta femma och sexa minst.

Arenor som gruppen spelar på

Nybyggd inför ishockey-VM 2022 är Nokia Arena, belägen i Tammerfors med kapacitet för 13 455 åskådare. Invigdes gjorde den så sent som 3 december 2021. Det är på denna arena som lagen Tappara och Ilves spelar sina hemmamatcher. Det är här alla matcher i grupp B kommer att avgöras. 

Kommentarer

Feedback