Annons

Ishockey VM 2023 - Odds och speltips - Ishockey-VM: Grupp B

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

I Arena Riga, arenan som ligger i Lettlands huvudstad avgörs samtliga matcher i Grupp B av hockey vm 2023. Detta blir troligtvis den tuffare av de två grupperna där Kanada och Tjeckien på förhand ska vara starkast men utmanas av Slovakien, Schweiz och hemmanationen Lettland. Gruppens slagpåsar blir med största sannolikhet Slovenien, Kazakstan och Norge.

Odds vinnare av Grupp B

Ishockey-VM 2023: Att vinna grupp B Högsta odds Spelbolag
Kanada 2,00
Tjeckien 2,75
Schweiz 7,00
Slovakien 18,00
Lettland 34,00
Kazakstan 51,00
Norge 51,00
Slovenien 121,00

Speltips vinnare av Grupp B

Kanada går in i årets turnering med ett silver från ishockey-VM 2022 och nu söker den stora hockeynationen alltså revansch. Man har mött finnarna i de tre senaste VM-finalerna och mycket talar för att det kan bli samma visa i år. Med de framgångarna de senaste åren är det inte så konstigt att de hålls som de stora oddsfavoriterna att ta hem segern i grupp B. Det kryllar av spelare från NHL, den stora frågan är om man får alla stora stjärnor att gå ihop? 

Schweiz och Tjeckien kan om de har en bra turnering båda två vara med och utmana. Förutom att Kanada väntas vinna gruppen får de även ses som en utmanare om VM-guldet enligt oddsen. 

Vi tippar att Kanada blir för svårslagna i jakten på revanschen och spelar dem som vinnare av Grupp B.  

Odds kvalificerar sig från gruppen

Se odds nedan på vilka länder i hockey vm grupp b som är favoriter att kvalificera sig till slutspel.

Odds på länderna i hockey vm grupp b - att kvalificera sig till slutspel Högsta odds Spelbolag
Kanada 1,01
Tjeckien 1,04
Schweiz 1,12
Slovakien 1,55
Lettland 2,76
Kazakstan 8,50
Norge 8,50
Slovenien 19,00

Speltips kvalificerar sig från grupp B

Det känns på förhand ganska klart vilka fyra lag vi kommer få se i slutspelet, vilka är de fyra nationerna enligt oddsen som kommer gå vidare. Ingen skulle väl bli överraskad om det blir så. Även om Tjeckien kan vara svajiga i mästerskap är de ett långt mycket bättre landslag än närmsta utmanaren Lettland. Vårat tips på länderna som tar sig till kvartsfinalerna är. Kika in våran sida för speltips hockey vm.

Länderna vi tippar får packa ihop efter gruppspelet i hockey vm grupp b

På förhand ser dessa länder för svaga ut för att ta sig till ett slutspel i ishockey vm 2023. 

Så avgörs grupp B

Alla lag möter varandra en gång i Grupp B som definitivt är den svåraste. De fyra bästa länderna kommer därefter att gå vidare till slutspelet. De två lagen som placerar sig sist kommer dessvärre att bli degraderade från VM-turneringen. Det mesta tyder på att det blir Slovenien och Kazakstan. Norge och Lettland borde kunna undvika bottenplaceringarna.

Arenan som gruppen spelas i

Grupp B kommer att spelas i Arena Riga, Lettland med kapacitet för 10 226 åskådare. Det är landets största arena där det ofta spelas stora matcher i både ishockey och basket. Här arrangeras även konserter med stora artister.

FAQ: Grupp B Hockey-VM 2023

Här får du svar på de vanligaste frågorna gällande Grupp B i ishockey vm 2023.

Var spelas Grupp B i Hockey-VM?

Grupp B i hockey vm avgörs i Arena Riga, Lettland. Se hockey vm spelschema här.

Vilka lag spelar i Grupp B i Hockey-VM 2023?

Lagen som spelar i Grupp B i hockey vm 2023 är: Kanada, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Lettland, Kazakstan, Norge och Slovenien.

Vilka är favoriter att vinna hockey vm grupp b 2023?

Kanada är favoriter till att vinna hockey vm grupp b 2023. Här hittar du mer alla hockey vm odds.

Kommentarer

Feedback