Annons

Odds på Finland - Hockey-VM 2022

Spelschema, Finland

Hela spelschemat

Hemmanationen går in i årets turnering starkare än någonsin. Med ett OS-guld och en silvermedalj från VM 2021 i ryggen. Finland är guldfavorit tillsammans med Kanada bland oddsen på hockey-VM 2022. Kan lejonen göra sina hemmafans överlyckliga och säkra ett VM-guld i Tammerfors den 29 maj?

Odds på Finland i hockey-VM 2022

Se oddsen nedan för Finland i ishockey-VM 2022.

Finland ishockey-VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner ishockey-VM 3,75
Vinnare grupp B 2,50

Styrkor

Självförtroendet är på topp i den finska truppen och mycket talar för att spel inför hemmapubliken kommer ge laget en extra fördel. En rad NHL-spelare tackade ja till VM-spel nyligen och just nu känns det som att det bara är Kanada som kan stoppa den finska jakten på ett VM-guld.

Svagheter

Den stora frågan är om stödet från hemmapubliken kan bli negativt om det blir en press på de finska spelarna istället. Finland har aldrig lyckats att vinna ett VM på hemmaplan tidigare och börjar laget hacka lite kan det bli en negativ spiral.

Fakta/historik

Finland gjorde sitt första VM 1939 och man har spelat i 63 turneringar. Guld har det blivit tre gånger; 1995, 2011 och 2019. Noterbart är att två av gulden vanns i Slovakien, vilket verkar vara ett lyckoland för vårt östra grannland.

Spelschema, Finland

Spelschema, Hockey VM 2022

Kommentarer

Feedback