Annons

Odds och speltips på grupp A VM i ishockey 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

De regerande världsmästarna från Kanada går in i grupp A i hockey-VM 2024 som förhandsfavoriter att ta hem gruppsegern. Värdlandet Tjeckien och Finland väntas vara Kanadas största utmanare om förstaplatsen i gruppen. Schweiz har en viss skrällpotential, medan Danmark, Österrike, Norge och Storbritannien går en intern kamp om att undvika jumboplatsen. I grupp A av årets hockey-VM kommer alla matcher med Tjeckien bli riktiga publikfester, då matcherna spelas på O2 Arena hemma i Prag inför över 17 000 åskådare. Frågan är om tjeckerna kommer kunna rubba Kanada och Finland på hemmaplan?

Odds vinnare av Grupp A - Ishockey VM 2024

Se odds hockey vm 2024 nedan på favoriterna att vinna grupp A.

Odds: Vinnare grupp A Hockey-VM 2024 Högsta odds Spelbolag
Kanada 2,50
Finland 3,75
Tjeckien 3,75
Schweiz 6,00
Danmark 76,00
Norge 101,00
Österrike 301,00
Storbritannien 501,00

För mer om speltips på gruppvinnare och vilka som kvalificerar sig från gruppen hittar du det på hockey vm 2024 speltips!

Odds kvalificerar sig från grupp A

Se nedan på vilka länder i hockey vm grupp a som är favoriter att kvalificera sig till slutspel.

Uppdateras så fort spelbolagen släpper oddsen.

Länderna vi ser inte gå vidare efter gruppspelet i hockey vm grupp a

De lagen vi anser vara för svaga för att kvalificera sig från gruppspelet då de inte har ett tillräckligt bra spelarmaterial enligt de senaste rapporterna är Norge, Danmark, Österrike och Storbritannien.

Så avgörs grupp A i ishockey-VM 2024

Alla nationer möter varandra en gång vardera, vilket innebär sju matcher för varje lag. Första matchen är Schweiz mot Norge den 10 maj. Den sista gruppspelsomgången spelas den 21 maj. Alla matcher i grupp A spelas i O2 Arena i Prag. De fyra bäst placerade lagen går vidare till kvartsfinal, plats fem till sju får en ny chans i nästa års turnering och laget som placerar sig sist i gruppen åker ner till den näst högsta divisionen av VM.

Arenan som gruppen spelas i

Grupp A spelas i 02 Arena, Prag. en arena där det får plats 17 383 åskådare. I den här arenan kommer alla matcher i hockey vm grupp a och även två stycken kvartsfinaler, två semifinaler, bronsmatchen samt finalen att spelas. 

FAQ: Hockey vm grupp a 2024

Här får du svar på de vanligaste frågorna gällande Grupp a hockey vm 2024.

Var spelas Grupp A i Hockey-VM?

Alla matcher i grupp A spelas i O2 Arena i Tjeckiens huvudstad Prag. Se Hockey-vm 2024 spelschema.

Vilka lag spelar i Grupp A i Hockey-VM 2024?

Följande åtta länder spelar i grupp A i hockey-VM: Kanada, Tjeckien, Finland, Schweiz, Danmark, Norge, Österrike och Storbritannien.

Vilka är favoriter att vinna ishockey vm grupp a 2024?

Kanada är de största favoriterna att ta hem gruppsegern i grupp A av Ishockey-VM 2024.

Kommentarer

Feedback