Annons

Odds på USA - Hockey-VM 2022

Spelschema, USA

Hela spelschemat

Amerikanerna föll tungt i OS-kvartsfinalen mot Slovakien i vintras. Men deras odds på hockey-VM 2022 vittnar om att de kommer gå långt i turnerningen. Nu gäller det att laget lyckas hitta motivationen igen och förhoppningsvis lyckas man lösa några fina NHL-spelare till sin VM-trupp. Lyckas man få till ett bra lag så kan man givetvis vara med och slåss om medaljerna även om det just nu ser ut som att man inte är riktigt där än.

Odds på USA i hockey-VM 2022

Se oddsen nedan på USA i ishockey-VM 2022

USA ishockey-VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner ishockey-VM 13,00
Vinnare grupp B 6,50

Styrkor

När laget når sin högsta nivå är man mycket svåra att möta. Som i gruppspelet i OS 2022, där man vann tre raka matcher och dessutom besegrade ärkerivalen Kanada relativt enkelt. Samma princip gällde under förra årets VM då man vann sin grupp och så såg oslagbara ut. Lyckas man hålla den höga nivån under turneringens slutspel så kan man gå mot en final, så hög är lagets högsta nivå.

Svagheter

Laget har problem att prestera när det verkligen gäller. Förlust i kvartsfinalen i senaste OS och förlust i semifinalen under VM 2021. USA har inte vunnit ett VM sedan 1960 och det verkar som en förbannelse har satt sig i laget oavsett vilka spelare som ställs ut på isen.

Fakta/historik

USA deltog i VM för första gången redan 1920 och sedan dess har man spelat i 72 turneringar. Man har bara lyckats vinna guld två gånger och det var 1933 och 1960. Sedan 2013 har man spelat till sig fyra brons, men senast som man nådde en VM-final var guldåret 1960.

Kommentarer

Feedback