Annons

Zambia - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Zambia

Hela spelschemat

Nu är det dags för en till debutant i fotbolls-VM för damer. Nämligen Zambia. Man knep den historiska VM-platsen genom en imponerande tredjeplats i de afrikanska mästerskapen. Nu väntar en tuff grupp C där det kan bli svårt att få med sig poäng i någon av matcherna mot Spanien, Japan och Costa Rica.  

Odds på Zambia 

Nedan ser du odds på Zambia i dam VM 2023, grupp C

Odds: Zambia i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Zambia: Att vinna VM 501,00
Zambia: Att nå kvartsfinal 11,00

Zambias styrkor 

Laget har visat en väldigt fin form under 2022 och 2023. En mängd matcher har vunnits och ganska ofta har man lyckats täppa till defensiven och hålla nollan. Nyckeln till sina första VM-poäng blir att fortsätta hålla försvaret starkt och sedan hoppas på att den stora målskytten Barbra Banda har prickat formen och lyckas göra mål framåt.  
 

Zambias svagheter 

Givetvis finns det en stor avsaknad av VM-rutin i den debuterande VM-truppen. På pappret ser mittfältet svårbedömt ut. Där ser det ut att saknas riktiga kvalitetsspelare och utan ett bra mittfält kan det bli mycket tufft i grupp C. De andra tre nationerna har alla tre fina och starka mittfält i sina startelvor.  

Zambias väg till VM 

Genom att ta sig till en semifinal i de afrikanska mästerskapen 2022 så säkrade Zambia sin VM-plats. I semin blev det en 1-0-förlust mot mästarna Sydafrika. I bronsmatchen gick det bättre där slog man Nigeria med 1-0.  
 
 

Fakta och historik om Zambia: 

Det är de senaste åren som Zambia har förbättrat sina resultat. Tredjeplatsen i de afrikanska mästerskapen 2022 var landets första stora framgång och den säkrade VM-platsen för första gången blev ett naturligt nästa steg. 

Kommentarer

Feedback