Annons

Japan - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Japan

Hela spelschemat

Japan hade sin storhetstid i fotbolls-VM för damer för runt tio år sedan. Det blev guld 2011 och silver 2015. Det gick trögt för laget 2019 där tog det stopp redan i åttondelen. Frågan är nu om Japan har något stort på gång igen och kan man till och med utmana det krisande Spanien om gruppsegern. Klart är att man går in som stora favoriter i matcherna mot Zambia och Costa Rica

Odds på Japan 

Nedan ser du odds på Japan i dam VM 2023, grupp C.

Odds: Japan i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Japan: Att vinna VM 34,00
Japan: Att nå semifinal 5,00

Japans styrkor 

Japans trupp ser ut att ha en fin mix mellan rutin och yngre talanger. Defensiven och hela laget leds av den mycket rutinerade mittbacken och lagkaptenen Saki Kumagai. På mitten finns bland andra Nagano från Liverpool och Hasegawa från Manchester City. I anfallet hittar vi de rutinerade målskyttarna Iwabuchi från Tottenham och Tanaka från Kobe.  
 

Japans svagheter 

De senaste åren har man haft det tufft mot de starkare landslagen. Egentligen har man bara lyckats vinna mot Kanada tidigare i år. Annars har det blivit förluster mot England, Brasilien, USA, Spanien och till och med Danmark. Frågan är om man verkligen har kvalitet nog att utmana de bästa lagen i världen eller om en kvartsfinal är maxkapacitet av för det här japanska laget? 

Japans väg till VM 

Man säkrade platsen till dam-VM 2023 genom de asiatiska mästerskapen 2022, där man gick till semifinal. I gruppen blev det vinst mot Myanmar och Vietnam, och sedan oavgjort mot Sydkorea. Storsegern med 7-0 mot Thailand i kvarten, sedan tog det stopp mot Kina i semin där man förlorade på straffar.  
 

Fakta och historik om Japan: 

Japan har två medaljer i VM-sammanhang. Guld 2011 och silver 2015. Man tog även ett OS-silver 2012. Flest landskamper genom tiderna har Homare Sawa med hela 205 matcher. Sawa är även bäste målskytt med 83 gjorda mål i landslagströjan. 

Kommentarer

Feedback