Annons

Spanien - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Spanien

Hela spelschemat

Spanien brukar ha det tufft i fotbolls-VM för damer, och senast blev det respass i åttondelen, vilket är landets bästa placering någonsin i ett VM. Uppladdningen inför VM har varit kaosartad, då 15 spelare uttryckt ett stort missnöje med förbundskaptenen Jorge Vilda. Många av de största spelarna har inte varit uttagna sedan i höstas. Med detta sagt så vilar snart favoritskapet i gruppen på Japan. Men även utan sina bästa spelare så ska Spanien lyckas ta sig före Zambia och Costa Rica.  

Odds på Spanien 

Nedan ser du odds på Spanien i dam VM 2023, grupp C

Odds: Spanien i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Spanien: Att vinna VM 7,00
Spanien: Att nå final 4,00

Spaniens styrkor 

Det är som sagt fortfarande oklart om Spanien kommer ta ut sina bästa spelare eller inte till dam-VM 2023. Men givet att de största stjärnorna är med så sitter man på ett riktigt fint lag. Alexia Putellas är en av världens absolut bästa spelare. Sedan har man också två riktigt bra målskyttar i Esther Gonzalez och Jennifer Hermoso. Om de bästa försvarsspelarna blir uttagna så har man även ett mycket stabil defensiv i alla fall på pappret.  
 


Spaniens svagheter 

Det är svårt att inte lista den interna turbulensen och missnöjet med Vildas som en mycket stor svaghet. Oavsett om de spelarna som har bojkottat landslaget blir uttagna eller inte så är det ett kaos som med största sannolikhet har påverkat lagmoralen i truppen negativt. Visst laget ska gå vidare från gruppen ändå, men väl i slutspelet så tror vi inte att Spanien kommer ha mycket att sätta emot de andra landslagen just nu.  

Spaniens väg till VM 

Det blev en enkel och trivsam resa i kvalet för Spanien till dam-VM 2023. Man tog maximala 24 poäng på åtta matcher och vann gruppen med åtta poängs marginal ner till tvåan Skottland. Vad som är än mer imponerande är att man inte släppte in ett enda mål under kvalet. Målskillnaden skrevs till smått otroliga 53-0. Bästa målskytt i kvalet var Amaiur Sarriegi med elva gjorda mål.  
 

Fakta och historik om Spanien:

Landet gör faktiskt bara sitt tredje VM i år och som bäst nådde man åttondelsfinal i dam-VM 2019. Flest landskamper genom tiderna har storstjärnan Putellas med 100 matcher i landslagströjan. Bäste målskytt genom tiderna är den nuvarande anfallsstjärnan Jennifer Hermoso med 48 mål på 97 kamper.  

Spelschema, Spanien

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback