Annons

Costa Rica - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Costa Rica

Hela spelschemat

Dam-VM 2023 blir andra gången som Costa Rica deltar i en VM-turnering, debuten skedde 2015. Då blev resultatet över förväntan med bland annat kryss i premiären mot Spanien, är det dags för en favorit i repris i sommar? Zambia är laget som man bör slå, men Japan kommer bli en tuff uppgift. Det finns en liten ynka skrällvarning här om man lyckas få med sig poäng i premiären mot Spanien.  

Odds på Costa Rica 

Nedan ser du odds på Costa Rica i dam VM 2023, grupp C

Odds: Costa Rica i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Costa Rica: Att vinna VM 751,00
Costa Rica: Att nå kvartsfinal 31,00

Costa Ricas styrkor 

Laget har en rutinerad defensiv stomme med spelare från den inhemska och mexikanska ligan. Mittfältet stärks upp av rutinerade lagkaptenen Shirley Cruz. Och det finns en viss offensiv spets i spelare som Raquel Rodriguez och Melissa Herrera. Lyckas man fortsätta att inte släppa in så mycket mål så har man en fin grund här att i alla fall bjuda upp till kamp mot de bättre lagen.  
 

Costa Ricas svagheter 

Formen de senaste två åren har varit ganska dålig, med mestadels förluster och oavgjorda matcher. Laget verkar ha problem med att göra mål och detta är lite oroande inför stundande VM. Vi har svårt att se vem av spelarna i truppen som kan kliva fram och börja få igång målskyttet framåt.  

Costa Ricas väg till VM 

VM-platsen säkrades genom att man tog sig vidare till semifinal i Concacaf-mästerskapen 2022. I gruppen slog man Panama med 3-0 och Trinidad och Tobago med 4-0. Sedan blev det förlust mot Kanada med 2-0. I semin var USA klart bättre och där blev det en 3-0 förlust. Bronsmatchen mot Jamaica blev också en missräkning där Jamaica vann med 1-0.  
 

Fakta och historik om Costa Rica:

Som sagt har man deltagit i ett tidigare dam-VM 2015, och där blev det två oavgjorda matcher och en förlust i gruppspelet. Flest landskamper i dagens trupp har vicekapten Katherine Alvarado gjort med sina 125 matcher. Raquel Rodriguez är bäste målskytt med 55 mål på 100 landskamper.  

Spelschema, Costa Rica

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback