Annons

Vietnam - Fotbolls-VM damer 2023

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Vietnam

Hela spelschemat

Då var det dags att presentera en till nation som gör VM-debut i dam-VM 2023. Vietnam hade ingen vidare tur med lottningen, när man lottades in i tuffast möjliga grupp med stornationerna USA och Nederländerna. Samt Portugal som är rankat nästan tio placeringar över Vietnam på världsrankingen just nu. Det ska nog ganska mycket till om man lyckas ta med sig några poäng från sitt första VM-slutspel.  

Odds på Vietnam 

Nedan ser du odds på Vietnam i dam VM 2023, grupp E.

Odds: Vietnam i dam-VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Vietnam: Att vinna VM 501,00
Vietnam: Att gå till kvartsfinal 31,00

Vietnams styrkor 

Vietnam har spelat en hel del matcher inför VM under 2022 och 2023. Och man har vunnit de flesta av dessa kamper. Motståndet har dock enbart varit från andra asiatiska länder och utmaningen här i VM blir såklart något helt annat. Men vinster föder självförtroende och detta kommer att behövas mot de andra lagen i grupp E. Kan man skrälla till sig en poäng mot Portugal? 

Vietnams svagheter 

Truppen saknar både rutin och kvalitet jämfört med många av de andra nationerna i dam-VM 2023. Alla truppens spelare spelar till vardags i klubbar från den inhemska ligan. Vilket innebär att man kommer helt enkelt inte räcka till på den här nivån. Speciellt när två av gruppens länder spelade VM-final för fyra år sedan.  

Vietnams väg till VM 

Efter att man förlorade kvartsfinalen i de asiatiska mästerskapen 2022, så hamnade vietnam i ett playoff om en VM-plats tillsammans med två andra nationer som också förlorade sin kvartsfinal. Taiwan och Thailand blev motståndet och Vm-platsen säkrade Vietnam genom att först slå Thailand med 2-+ och sedan besegrade man Taiwan med 2-1. 
 
 

 

Fakta och historik om Vietnam: 

Vietnam har som sagt aldrig tidigare deltagit i en stor global turnering förut, varken i ett VM eller i ett OS. Lagets stora stjärna är lagkaptenen Huynh Nhu som har gjort hela 65 mål på 70 spelade landskamper. 

Spelschema, Vietnam

Spelschema, Dam-VM i fotboll

Kommentarer

Feedback